Etusivun uutislista

Nuorten matalan kynnyksen keskustelutuki muutti pääkirjastolle

Julkaistu 7.9.2023 14:09

Apua on tarjolla maanantaisin kello 15–18.

Hallintokeskus_06.jpg
Keskusteluapua tarjotaan jatkossa pääkirjaston musiikkikirjaston läheisissä huoneissa.
Nuorille suunnattu maksuton Walk in Talk -keskustelutuki on muuttanut kauppakeskus Revontulesta nuorisotiedotuspiste Popparista Rovaniemen pääkirjastolle. Keskusteluapua tarjotaan musiikkikirjaston tiloissa rauhallisissa, yksityisissä huoneissa. Apua on tarjolla maanantaisin kello 15–18.

Musiikkikirjastoon pääsee astumalla sisään kirjaston pääovesta, kääntymällä oikealle ja astumalla portaat alas alakertaan tai käyttämällä hissiä. Hissi löytyy pääovea vastapäätä.

Walk in Talk on tarkoitettu 12–29-vuotiaille. Apu on kertaluontoista, luottamuksellista ja maksutonta eikä siihen tarvitse varata aikaa. Nuori voi sananmukaisesti kävellä vain sisään ja keskustella. Kysymyksessä ei ole terapia, vaan ratkaisukeskeisellä työotteella toteutettava keskusteluapu.

Aikaa yhteen keskusteluun on varattu 45 minuuttia, mutta aikaa voi käyttää myös vähemmän. Nuoren kanssa keskustellaan niistä asioista, joista hän haluaa keskustella.

Toiminnan järjestävät yhteistyössä Rovaniemen kaupunki, Rovaniemen seurakunta, Tyttöjen talo, Vapaaehtoistyönkeskus Neuvokas sekä Tulevaisuuden Sote-keskus -hanke.