Omatoimiaukiolot jälleen käyttöön Rovaniemen kirjastoissa

Julkaistu 3.7.2020 14:00

Neljässä Rovaniemen kirjaston toimipisteessä voi jälleen asioida myös omatoimisesti 8.7. lähtien. Koronasta johtuvien rajoitusten vuoksi kirjastonkäyttö ei ole ollut mahdollista silloin, kun henkilökuntaa ei ole ollut paikalla, mutta nyt tilanne muuttuu.

Nainen lukee kirjaa nojatuolissa villasukat jalassa.

Rovaniemen kaupunginkirjasto ottaa koronatilanteen helpotuttua jälleen käyttöön rajoitetusti omatoimiset kirjastojen aukioloajat Muurolan, Saarenkylän, Ounasrinteen ja Sinetän kirjastoissa. Aluksi omatoimikirjastot ovat avoinna edellä mainituissa toimipisteissä arkisin maanantaista perjantaihin klo 7-20, Sinetän kirjastossa klo 15-20. Kirjastokohtaiset ajat, jolloin asiakaspalvelija on paikalla löytyvät osoitteesta lapinkirjasto.finna.fi.

 Viikonloppuisin omatoimista aukioloa ei kirjastoissa ole, koska tilojen siivousta ei ole mahdollista taloudellisista syistä tuolloin järjestää.  

 Omatoimikirjastojen käyttöönotosta on kovasti kyselty. Laajoihin aukioloaikoihin on jo totuttu ja se on suosittu palvelu. Saimme Lapin aluehallintovirastolta viestin, jossa kerrottiin, että omatoimikirjastojen aukaiseminen on kuntien harkittavissa. Omatoimiaukiolon käyttöönotto jakaa asiakasmäärää pidemmälle aukiololle niin, että kirjastoissa on kerrallaan vähemmän ihmisiä. Lisäksi asiakkaat ovat käyttäytyneet vastuullisesti desinfioiden käsiään kirjastoissa olevilla desinfiointipisteillä. Niinpä katsoimme, että omatoimiaukiolon käyttöönotto turvallisesti on mahdollista. Seuraamme tilannetta ja reagoimme tarvittaessa aukioloaikoja supistamalla, kertoo kirjastonjohtaja Nina Sipola.


Omatoimikirjastojen aukioloajat:

  • Saarenkylän kirjaston omatoiminen aukioloaika ma-pe klo 7-20, asiakaspalvelu ma klo 10-18, to-pe klo 10-17
  • Muurolan kirjaston omatoiminen aukioloaika ma-pe klo 7-20, asiakaspalvelu ma, to ja pe klo 10-16, ke klo 12-18
  • Ounasrinteen kirjaston omatoiminen aukioloaika ma-pe klo 7-20, asiakaspalvelu ma ja to klo 12-18, ti ja pe klo 10-16
  • Sinetän kirjaston omatoiminen aukioloaika ma-pe klo 15-20, asiakaspalvelu ti klo 15-18

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita

Aiheeseen liittyviä uutisia

Liittyvät sivut