Ounasrinteen peruskoulu on Lapin liikkuvin työpaikka 2023

Julkaistu 15.1.2024 13:36

f1aedb4a-721a-4094-bb86-5c3067724963.JPG
Lapin liikkuvin työpaikka 2023 -palkinnon vastaanottivat rehtori Mari Vuorisalo ja opettaja Saana Välikangas. Palkinnon luovutti LähiTapiola Lapin toimitusjohtaja Kari Salmela.

Kemin Lumilinnassa 13.1.2024 järjestetyssä Lapin Urheilugaalassa myönnettiin Ounasrinteen peruskoululle Lapin liikkuvin työpaikka 2023 -tunnustus. Lapin liikkuvin työpaikka -tunnustus myönnetään työyhteisölle, joka on tehnyt merkittävää työtä henkilöstöliikunnan ja työhyvinvoinnin edistämiseksi.

Tunnustuksen perusteluissa todettiin Ounasrinteen peruskoulun henkilöstön liikkumisen, työhyvinvoinnin edistämisen ja yhdessä tekemisen olevan monipuolista, iloista ja kannustavaa. Työmatkat taitetaan yhä useammin pyörällä tai kävellen ja koulun sijainti mahdollistaa töihin saapumisen myös hiihtämällä. Palavereita pidetään kävellen ja koulutuspäiviä luonnossa liikkuen. 

Henkilöstön hyvinvointia tuetaan Wellness morning -aamuilla, jossa vuoden aikana on kokeiltu lukuisia eri liikuntamuotoja kuten crossfit, jooga, ryhmäliikunta, sähly, padel, tennis, porrastreeni, metsäretki, maastopyöräily, avantouinti, tanssi ja hiihtokoulu.

Rehtori Mari Vuorisalo iloitsee yhteisestä palkinnosta: “Se, että me liikumme ja teemme yhdessä, ei lisää vain jokaisen omaa hyvinvointia, vaan luo pohjaa koko meidän huipputiimin toiminnalle ja samalla näytämme liikkumisen esimerkkiä myös oppilaille”.

Työyhteisö pelaa höntsäsählyä ja heillä on oma padelporukka. Henkilökuntatilassa on mahdollisuus taukojumppaan, ja hyvinvointimittaukset sekä hierontamahdollisuudet tukevat jaksamista. Viime vuonna oli myös tarjolla SantaSportin opiskelijoiden järjestämää PT-toimintaa.   

Koulun liikuntatiimi kannustaa henkilökuntaa liikkumaan myös erilaisilla tempauksilla kuten hiihtohaaste, työmatkaliikkumishaaste ja jokakeväinen Ounasrinne maraton -tapahtuma. Liikunnallisia palkintoja saa oppilaiden lisäksi eniten liikkunut henkilökunnan jäsenen.

Penkkiurheilijoitakaan ei koulu ole unohtanut, sillä olympialaisten tai MM-kisojen aikaan
järjestetään veikkauksia voittajista. Hyvinvointi ja jaksaminen sekä työssä viihtyminen ovat
myös osa kehityskeskusteluja.

“Tuntuu merkitykselliseltä olla työpaikassa, jossa henkilökunnan hyvinvoinnista ollaan
kiinnostuneita ja jossa työaikaa on mahdollista käyttää liikkumiseen ja muuhun hyvinvointiin.
Koen, että hyvinvoivana opettajana olen parempi ja läsnäolevampi opettajana”, toteaa
Saana Välikangas.