Ounasvaaran kaavamuutos herätti keskustelua asukastilaisuudessa — tallenne tilaisuudesta katsottavissa nyt

Julkaistu 6.6.2024 12:55

Kaupunki järjesti keskiviikkona 5.6. avoimen keskustelutilaisuuden, joka koski Ounasvaaran lakialueen kaavamuutosta. Keskustelun sisältö viedään päättäjien tietoon.

unnamed (3).jpg
Keskustelun jälkeen kaava-alueeseen tutustuttiin kaavakävelyn merkeissä Sipi Hintsasen johdattamana
Tilaisuuteen osallistui paikan päällä ja etänä yhteensä noin 75 ihmistä. Mukana oli asukkaita, kaupungin luottamushenkilöitä sekä virkahenkilöitä. Kaupunki kiittää kaikkia tilaisuuteen ja keskusteluun osallistuneita rakentavasta ja hyvähenkisestä keskustelusta.

Tilaisuudessa kaupunginarkkitehti Sipi Hintsanen esitteli kaavaluonnoksia, joiden pohjalta käytiin yhteistä keskustelua. Keskustelua herättivät esimerkiksi vaikutukset reitistöön, luontoon sekä liikuntamahdollisuuksiin. Lisäksi kysymyksiä herätti luontoselvitykset, sekä se, kenen ehdoilla kaupunkia kehitetään.

Voit jättää luonnoksista kirjallisen mielipiteen 14.6. mennessä

Kaavamuutoksesta on nyt esillä on kaksi luonnosta. Yhtenä vaihtoehtona on myös vaihtoehto 0 eli se, että alue säilytetään nykyisellään. Luonnoksista voi antaa palautetta 14.6. saakka. Palautteen voi lähettää Rovaniemen kaupungin kirjaamoon osoitteeseen kirjaamo@rovaniemi.fi tai osoitteella Rovaniemen kaupungin kirjaamo, PL 8216, 96101 Rovaniemi.

Kaupunki käsittelee kaikki annetut palautteet ja antaa niihin vastineet. Palautteet viedään myös päätöksentekijöiden tietoon.

Luonnokset sekä valmisteluaineistot löytyvät osoitteesta rovaniemi.fi/kaavatori.

Kaavamuutoksen eteneminen edellyttää vielä monta käsittelyä

Tekninen lautakunta käsittelee valmisteluvaiheen kuulemisen palautteet sekä asukastilaisuuden annin syksyn 2024 aikana. Tämän jälkeen suunnitelun eteneminen edellyttää kaupunginhallituksen käsittelyn. Lopulta kaavan hyväksymisestä vastaa kaupunginvaltuusto.

Kaavamuutos mahdollistaisi loma-asuntojen rakentamisen Ounasvaaran lakikalueelle. Noin 13 hehtaarin alueelle voisi tulla noin 60 paritaloa.