Päätöksenteon tärpit: Punaisen tuvan myynti, Pekankadun hotelli, Häkinvaaran päiväkoti ja liiketonttien vuokrat Alakorkalossa

Julkaistu 23.4.2024 12:30

Rovaniemen kaupungissa päätetään 22.4. alkavalla viikolla muun muassa seuraavista asioista: Punaisen tuvan ja Rautatieläisten talon myynti, Pekankadun hotellin ja Häkinvaaran päiväkodin rakennusluvat sekä liiketonttien vuokrat Alakorkalossa.

Häkinvaaran päiväkoti web.jpg
Häkinvaaran päiväkoti rakennetaan puusta. Kuva: Oulun Rakennusteho Oy


Punaisen tuvan ja Rautatieläisten talon myynti


Rovaniemen kaupunki suunnittelee myyvänsä Katajarannassa, rautatiesillan kupeessa sijaitsevan niin sanotun punaisen tuvan. Rakennus on osittain palanut. Ennen myyntiä kaupunki aikoo korjata rakennuksen myyntikuntoon. Asiaa käsittelee Rovaniemen kaupungin tilajaosto torstaina 25.4.

Tilajaosto käsittelee myös Rautatieläisten talon laittamista myyntiin. Vaaleanpunainen puurakennus sijaitsee kaupungin keskustassa osoitteessa Poromiehentie 7. 

Lisätietoa ja kaikki kokouksessa käsiteltävät asiat löydät lautakunnan esityslistalta (ja päätösten jälkeen kokouksen pöytäkirjasta): tilajaoston esityslistat ja pöytäkirjat


Pekankadun hotellin ja Häkinvaaran päiväkodin rakennusluvat 


Käsittelyssä on myös kaksi merkittävää rakennuslupaa: Rovaniemen keskustaan Pekankadulle suunnitellun hotellin ja Häkinvaaran päiväkodin luvat. Keskiviikkona kokoontuvalle ympäristölautakunnalle esitetään, että se hyväksyisi luvat. 

Pekankadulle on suunniteltu yhdeksänkerroksista hotellia. Se tulisi Sampokeskusta vastapäätä sijaitsevan pysäköintitalon tontin paikalle, City Hotellin viereen. Polar Vision Oy hakee nyt kaupungilta lupaa pysäköintilaitoksen purkamiselle ja hotellirakennuksen rakentamiselle. 

Häkinvaaran päiväkotirakennus on tarkoitus rakentaa kaupungin maalle osoitteeseen Valajaskoskentie 18. Rakennus on kaksikerroksinen, ja se rakennetaan puusta. 

Häkinvaara sijaitsee Kemintien varressa, Rovaniemen keskustasta noin 11 kilometriä lounaaseen. 

Lisätietoa ja kaikki kokouksessa käsiteltävät asiat löydät lautakunnan esityslistalta (ja päätösten jälkeen kokouksen pöytäkirjasta): ympäristölautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat


Liiketonttien vuokrien alennus Alakorkalossa


Rovaniemen tekninen lautakunta käsittelee tiistain kokouksessaan liiketonttien vuokria Alakorkalossa. 

Lautakunnalle esitetään, että vuokria kohtuullistetaan tietyillä tonteilla. Vuokrien muutokset ovat voimassa 1.1.2024 alkaen.

Lisätietoa ja kaikki kokouksessa käsiteltävät asiat löydät lautakunnan esityslistalta (ja päätösten jälkeen kokouksen pöytäkirjasta): teknisen lautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat