Päätöksenteon tärpit: asukkaiden osallistuminen maankäytön suunnitteluun, kaupungin tuki Poikien talolle, musiikki- ja tanssiopiston lukukausimaksut

Julkaistu 19.2.2024 14:15

IMG_88641 (1).jpg
Lapin musiikki- ja tanssiopiston lukukausimaksuihin kaavaillaan korotuksia. Syynä on yleisen kustannustason nousu.

Rovaniemellä päätetään 19.2. alkavalla viikolla muun muassa seuraavista asioista: 

 1. Asukkaiden osallistuminen siihen, mihin maa-alueita käytetään Rovaniemellä

  Rovaniemen kaupunki laatii lähivuosina strategista yleiskaava 2050. Se on pitkän aikavälin suunnitelma maankäytöstä eli esimerkiksi siitä, minne Rovaniemellä rakennetaan taloja ja teitä ja missä palvelut ja puistot sijaitsevat.

  Kaupunki haluaa asukkaat mukaan suunnitteluun. Yleiskaavatyön tueksi perustetaan kansalaisraati, joihin valittaisiin asukkaita satunnaisotannalla. 

  Ajatus kansalaisraadeista sai alkunsa kaupunginvaltuutetuilta. Kaupungin vastaus valtuustoaloitteeseen tulee teknisen lautakunnan käsittelyyn tiistaina 20.2. 

 2. Lähteentien kaavamuutos

  Tekninen lautakunta käsittelee myös asemakaavamuutosta Lähteentielle, jossa sijaitsevat Lapin ensi- ja turvakoti ry:n tilat. Lautakunnalle esitetään, että korttelin asemakaavan muutosehdotus asetetaan nähtäville. Asemakaavamuutoksella alueelle muodostuisi asuinkerrostalotontti (AK) sekä sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien asuin- ja toimistorakennusten tontti (YSA-1).

  Kaikki teknisen lautakunnan kokouksessa käsiteltävät asiat näet kaupungin verkkosivuilta: teknisen lautakunnan kokouksen (20.2.) esityslista 

 3. Kaupungin tuki Poikien talolle

  Rovaniemen kaupunki suunnittelee antavansa 5000 euron tuen Rovaniemen Poikien talolle, joka aloittelee toimintaansa. Raha on tarkoitus käyttää sukupuolisensitiivisen nuorisotyön kehittämiseen kuluvana vuonna. 

  Tuesta päättää kaupungin sivistyslautakunta torstaina 22.2. Aiemmin hyvinvointilautakunta on myöntänyt Poikien talolle samansuuruisen tuen. 

 4. Lapin tanssi- ja musiikkiopiston lukukausimaksujen korotukset

  Lapin musiikki- ja tanssiopiston lukukausimaksuihin esitetään korotuksia. Korotukset olisivat keskimäärin 10–20 euroa lukukausimaksua kohden. Syynä on yleisen kustannustason nousu. Oppilaitos on Rovaniemen kaupungin ylläpitämä. Korotuksia käsittelee Rovaniemen kaupungin sivistyslautakunta torstaina 22.2. 

  Kaikki sivistyslautakunnan kokouksessa käsiteltävät asiat löydät kaupungin verkkosivuilta: Sivistyslautakunnan kokouksen (22.2.) esityslista