Päätöksenteon tärpit kuluvalle viikolle: talousarvio, Lainaanrannan suunnitelmat, asuntojen lyhytvuokrausohje, uusi sairaalakoulu

Julkaistu 11.12.2023 8:30

Rovaniemen kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina käsittelemään tulevien vuosien rahankäyttöä.

Lainaanranta_04 (1).jpg
Tekninen lautakunta käsittelee Lainaanrannan ranta-alueen kehittämissuunnitelmia.
Rovaniemen kaupungissa tehdään tällä viikolla harvinaisen paljon poliittisia päätöksiä. Alla on poimintoja asioista, joiden ääreen päättäjät kokoontuvat viikon varrella.


Talousarvio eli ensi vuoden rahankäyttö

Rovaniemen kaupunginvaltuusto kokoontuu tänään maanantaina vuoden tärkeimpään kokoukseen. Valtuusto käsittelee kaupungin vuoden 2024 talousarviota ja vuosien  2025–2027 taloussuunnitelmaa. Käytännössä valtuusto päättää, mihin kaupunki käyttää rahaa tulevina vuosina. Kokous alkaa klo 12.30 ja päättyy usein myöhään illalla.

Kokousta voi seurata livenä osoitteessa rovaniemi.fi/valtuustolive. Raportoimme kokouksen kulusta myös Twitterissä. 


Lainaanrannan katu- ja puistosuunnitelmat 

Tekninen lautakunta kokoontuu tiistaina. Käsittelyssä ovat muun muassa

  • Lainaanrannan katu- ja puistosuunnitelmien hyväksyminen
  • Valtuustoaloite esteettömän kalastuspaikan rakentamisesta Rovaniemelle. Esteetön kalastaminen on tarkoitus mahdollistaa Lainaanrannassa. 
  • Yhdyskuntatekniikan palvelumaksuihin tehtävät korotukset. Lautakunnalle esitetään, että korotuksia tehtäisiin esimerkiksi erilaisiin lupa- ja tapahtumamaksuihin. 

Kaikki kokouksessa käsiteltävät asiat näet kaupungin verkkosivuilta: Teknisen lautakunnan esityslista (12.12.)


Asuntojen lyhytvuokrauksen ohje

Ympäristölautakunta käsittelee keskiviikkona muun muassa kaupungin tekemää ohjetta asuntojen lyhytvuokrauksesta. Ohjeen tarkoituksena on selventää vastuita asuntojen lyhytvuokrauksessa Rovaniemellä. Lyhytvuokrauksella tarkoitetaan esimerkiksi Airbnb-tyylistä vuokrausta. Ohje antaa myös käytännön vinkkejä siihen, miten ongelmatilanteita voi välttää ja miten niihin voi puuttua. 

Lue kaupungin aiempi tiedote asiasta: Ympäristölautakunta käsittelee asuntojen lyhytvuokrauksen ohjetta

Kaupunki tiedottaa kokouksen jälkeen, hyväksyttiinkö ohje. 

Kaikki kokouksessa käsiteltävät asiat löydät esityslistalta: Ympäristölautakunnan 13.12. kokouksen esityslista

 

Uusi sairaalakoulu

Sivistyslautakunta käsittelee torstaina muun muassa suunnitelmaa uuden sairaalakoulun rakentamisesta.

Lue lisää kaupungin aiemmasta tiedotteesta: Sivistyslautakunta käsittelee: Sairaalakoulun hankesuunnitelma, perusopetuksen tuntijako ja uusien monitoimitalojen kalustus


Päätöksenteko jää joulutauolle 19.12.

 Kuluvalla viikolla kokoontuvat myös elinvoimalautakunta, nuorisohallitus, tarkastuslautakunta, kylien kehittämisjaosto sekä vammais- ja vanhusneuvostot. Kokouksissa käsiteltävät asiat löydät esityslistoilta, joihin pääset kaupungin verkkosivuilta: Toimielimet ja lautakunnat


Ensi viikolla kokoontuvat kaupunginhallitus (ma 18.12.) ja hyvinvointilautakunta (ti 19.12.), jonka jälkeen kaupungin päätöksenteko jää joulutauolle.