Päätöksenteon tärpit: maahanmuuttajien työllistyminen, pääkirjaston remontti, kaupungin myöntämät palkinnot, uusi lapsi- ja nuorisokoti

Julkaistu 27.2.2024 10:37

Kuluvalla viikolla Rovaniemellä päätetään muun muassa siitä, voidaanko Ounasrinteelle rakentaa uusi lapsi- ja nuorisokoti.

2283_DSC0475 (1).jpg

Rovaniemen kaupungin päätöksenteossa käsitellään kuluvalla viikolla muun muassa seuraavia asioita. 

Alkaako kaupunki tukea maahan muuttaneiden työllistymistä uudella tavalla?

Rovaniemen kaupunki haluaa kehittää tapaa, jolla se tukee maahan muuttaneiden työllistymistä ja yrittäjyyttä.

Elinvoimalautakunta päättää tiistaina 27.2., lähteekö kaupunki mukaan tähän liittyvään hankkeeseen. Hankkeen myötä maahan muuttaneille olisi tarkoitus tarjota tietoa, neuvontaa ja ohjausta yhden luukun periaatteella. 

Lautakunnalle esitetään, että kaupunki osallistuisi noin 180000 eurolla, jos EU:lta ja valtiolta saadaan rahoitusta yhteensä yli 700000 euroa. 

Kaikki elinvoimalautakunnan käsittelyssä olevat asiat näet kaupungin verkkosivuilta: Elinvoimalautakunnan 28.2. esityslista 

Mitkä yritykset valitaan tekemään pääkirjaston remontti? 

Tällä viikolla on tarkoitus päättää siitä, mitkä yritykset valitaan toteuttamaan pääkirjaston remontti vuosina 2024–2025. Valittavina ovat rakennus-, sähkö- ja LVIA-urakoitsijat. Kaupungin tilajaosto käsittelee asiaa torstaina. Päätöstä koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi valinnan jälkeen. 

Kaikki tilajaoston käsittelyssä olevat asiat näet kaupungin verkkosivuilta: Tilajaoston kokouksen 29.2. esityslista

Kenelle kaupunki jakaa kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalkinnot?

Hyvinvointilautakunta päättää asiasta torstaina 29.2. kuntalaisten tekemien ehdotusten pohjalta. Nyt jaettavat palkinnot perustuvat vuoden 2023 ansioihin. 

Palkintojen saajat julkistetaan ja palkinnot jaetaan 20.3.2024 klo 13–14 kaupunginkirjaston Lapponica-salissa. Tilaisuus striimataan ja sitä voi seurata musiikkikirjaston screeniltä sekä kaupungin Youtube-kanavalta.

Kaikki hyvinvointilautakunnan käsittelyssä olevat asiat näet kaupungin verkkosivuilta: Hyvinvointilautakunnan kokouksen 29.2. esityslista 


Saako Ounasrinteelle kaavailtu lapsi- ja nuorisokoti rakennusluvan?

Lapin hyvinvointialue hakee rakennuslupaa lapsi- ja nuorisokodille, autosuojalle/pyörävarastolle ja kodalle, jotka rakennettaisiin osoitteeseen Kiekerötie 8. 

Asiasta päättää kaupungin ympäristölautakunta keskiviikkona 28.2. Lautakunnalle esitetään, että se myöntäisi rakennusluvan. 

Kaikki ympäristölautakunnan käsittelyssä olevat asiat näet kaupungin verkkosivuilta: Ympäristölautakunnan kokouksen 28.2. esityslista