Päiväkotien lapset askartelivat ikäihmisille yli 1200 tonttua

Julkaistu 7.12.2020 10:13

Rovaniemeläiset askartelivat Tonttulakkipäivänä ikäihmisten jouluiloksi yli 1300 tonttua. Varsinkin päiväkotien lapset halusivat ilahduttaa kaupungin mummoja ja pappoja ahkeroimalla yhden päivän aikana yhteensä 1205 tonttua.

lasten askartelemia tonttuja.jpg

Tontut lahjoitetaan ikäihmisten iloksi muun muassa Rovaniemen kaupungin palveluyksiköihin, kotipalveluun ja sairaaloihin keskiviikkona 9.12.2020 klo 18 Lordin aukiolla. Tilaisuutta voi seurata suorana livelähetyksenä Rovaniemen joulukalenterista Visit Rovaniemen facebookissa.

Tonttujen lisäksi ikäihmisten jouluiloksi lahjoitetaan reilut 1700 kappaletta Japanin joulukaupunki Yamaguchin eri-ikäisten lasten itse tekemiä jouluisia piirustuksia, jotka on lähetetty Rovaniemen kaupungille. Rovaniemi ja Yamaguchi ovat aiemminkin tehneet yhteistyötä muun muassa erilaisten näyttelyiden toteuttamisessa. Samoin Lapin yliopisto on tehnyt pitkään yhteistyötä Yamaguchin yliopiston kanssa.

Bongaa Tonttu -näyttelyyn osa tontuista ja korteista

Lasten tekemiä tonttuja ja Japanin lasten jouluisia piirustuksia voi ihailla Sampokeskuksen aulassa Bongaa Tonttu-näyttelyssä 9.12.2020-6.1.2021.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia