Päiväkotien lapset askartelivat ikäihmisille yli 1200 tonttua

Julkaistu 7.12.2020 10:13

Rovaniemeläiset askartelivat Tonttulakkipäivänä ikäihmisten jouluiloksi yli 1300 tonttua. Varsinkin päiväkotien lapset halusivat ilahduttaa kaupungin mummoja ja pappoja ahkeroimalla yhden päivän aikana yhteensä 1205 tonttua.

lasten askartelemia tonttuja.jpg

Tontut lahjoitetaan ikäihmisten iloksi muun muassa Rovaniemen kaupungin palveluyksiköihin, kotipalveluun ja sairaaloihin keskiviikkona 9.12.2020 klo 18 Lordin aukiolla. Tilaisuutta voi seurata suorana livelähetyksenä Rovaniemen joulukalenterista Visit Rovaniemen facebookissa.

Tonttujen lisäksi ikäihmisten jouluiloksi lahjoitetaan reilut 1700 kappaletta Japanin joulukaupunki Yamaguchin eri-ikäisten lasten itse tekemiä jouluisia piirustuksia, jotka on lähetetty Rovaniemen kaupungille. Rovaniemi ja Yamaguchi ovat aiemminkin tehneet yhteistyötä muun muassa erilaisten näyttelyiden toteuttamisessa. Samoin Lapin yliopisto on tehnyt pitkään yhteistyötä Yamaguchin yliopiston kanssa.

Bongaa Tonttu -näyttelyyn osa tontuista ja korteista

Lasten tekemiä tonttuja ja Japanin lasten jouluisia piirustuksia voi ihailla Sampokeskuksen aulassa Bongaa Tonttu-näyttelyssä 9.12.2020-6.1.2021.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia

 • 29.6.2021

  Napapiiri- Nivavaara-Syväsenvaaran monitoimitalon päivitetty hankesuunnitelma hyväksyttiin sivistyslautakunnassa

  Rovaniemen kaupungin sivistyslautakunta hyväksyi 29.6. kokouksessaan Napapiiri-Nivavaara-Syväsenvaaran monitoimitalon päivitetyn hankesuunnitelman sekä liikuntasalin, joka tullaan toteuttamaan hankesuunnitelmassa esitetyn vaihtoehdon B mukaan. Vaihtoehdossa B salin koko mahdollistaa turnausten ja suurten tapahtumien järjestämisen varhaiskasvatuksen, koulun ja iltakäytön lisäksi. Sivistyslautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että hankkeelle varataan määräraha talousarvioon vuodelle 2022 ja taloussuunnitelmiin vuosille 2023-2026. Hankkeen jatkovalmistelu siirretään Tilajaostolle. Lisäksi lautakunta päätti esittää valtuustolle harkittavaksi poistoajan pidentämistä.

 • 22.6.2021

  Rovaniemen kaupungin kokkojuhlaa ei järjestetä, mutta koko perheelle on tarjolla maksutonta juhannusohjelmaa

  Rovaniemen kaupunki ei järjestä tänä vuonna perinteistä koko perheen juhannusjuhlaa juhannuskokkoineen Ounaskosken uimarannalla. Päätös järjestämättä jättämisestä tehtiin yleisötilaisuuksien osallistujamäärien ollessa vielä rajatut koronapandemiatilanteen vuoksi. Tänä juhannuksena on tarjolla kuitenkin mukavaa, maksutonta juhlaohjelmaa sekä perjantaina että lauantaina.

 • 6.5.2021

  Kouluruoka ei lopu rovaniemeläiskouluissa kesken - Tutustu ruokapalveluiden rautaisiin ammattilaisiin

  Koululounas ei ole yhdentekevä, sillä se kattaa kolmanneksen päivän ravintoaineiden ja energian tarpeesta. On aika tuoda esille Rovaniemen kaupungin ruokapalveluiden ammattilaisia, joiden ansiosta kouluruoka valmistuu kellon- ja eurontarkasti.