Perinteinen Tonttulakkipäivä ja päiväkotilasten ihana Tonttukaruselli tuovat iloa Rovaniemelle 1.12.2022

Julkaistu 28.11.2022 9:08

Jo perinteeksi muodostunutta Tonttulakkipäivää vietetään Rovaniemellä jälleen joulukuun ensimmäisenä päivänä. Saman päivän aamuna kello 9.30 pyörähtää käyntiin myös hellyyttävä Tonttukaruselli täyttäen pienten tonttujen laululla koko Lordin aukion.

tonttukaruselli.JPG
Tonttulakkipäivään voi osallistua päivään pukeutumalla tonttulakkiin ja ilahduttamalla pienillä hyvillä teoilla ystäviä, työkavereita, perhettä ja tuntemattomia pienillät, hyvillä teoilla. Päivään voi osallistua myös askartelemalla tonttuja ja tuomalla ne Osviittaan. Tontut vievät kortit ikäihmisille kotihoitoon ja muihin ikäihmisten palveluyksiköihin jouluiloa tuomaan.

– Kutsumme kaikki rovaniemeläiset, yritykset ja järjestöt mukaan Tonttulakkipäivään! Jokainen voi osallistua päivään omalla tavallaan, tärkeintä on, että luomme ympärillemme iloista joulumieltä, kertoo tapahtuman järjestelyistä vastaava Päivi Pihlaja Rovaniemen kaupungilta.

15 000 euron hyväntekeväisyyslahjoitus lapsiperheille ja ikäihmisille

Kymmenen paikallista yritystä osallistuu Tonttulakkipäivään lahjoittamalla yhdessä 15 000 euroa hyväntekeväisyyteen. Lahjoitus luovutetaan 1.12. klo 9.30 alkavassa Tonttukarusellissa Lordin aukiolla.

- On hienoa, että voimme lahjoituksella tuoda jouluiloa kotipalvelun piirissä oleville ikäihmisille sekä vähävaraisille lapsiperheille, iloitsevat johtava sosiaalityöntekijä Marina Niemelä sekä kotihoidon esihenkilö Krista Maikkunen.

Tonttulakkipäivän hyväntekeväisyyslahjoitukseen osallistuvat Luxury Action Oy, K- Supermarket Rinteenkulma, Intersport Rovaniemi, Koneliike Korteniemi, Kaukomaa Oy, AP Laatulaatta, Rakennusliike Anssi Tuisku, Vesianttila Oy, Polar Rengas Oy ja RengasPoint.

Päiväkotien lapset esiintyvät Tonttukarusellissa klo 9.30


Tonttulakkipäivän aamuna klo 9.30 Lordin aukiolla pyörähtää käyntiin Tonttukaruselli, jossa esiintymässä ovat tänä vuonna Päiväkoti Lyyran, Päiväkoti Touhula Korkalovaaran, Päiväkoti Väinämöisen ja Teerikallion päiväkodin lapsia.

Voit seurata Tonttukarusellia joko paikan päällä tai Rovaniemen kaupungin YouTube-kanavalla ja Facebook-sivulla.

JAA OMAT TONTTULAKKIPÄIVÄN KUVASI somessa tunnisteilla #tonttulakkipäivä #elfieday ja #rovaniemi

IMG_1628.JPG
Tonttuja liikkeellä 1.12. Kuva: Toni Eskelinen