Petronellat kannustavat nuoria käyttämään kasvomaskeja

Julkaistu 16.2.2021 13:00

LC Rovaniemi / Petronella ry haluaa kannustaa kauppakeskuksessa vapaa-aikaansa viettäviä nuoria kasvomaskien käyttöön. Petronellat lahjoittivat 650 kappaletta mustia kirurgisia kasvomaskeja jaettavaksi nuorille kauppakeskus Revontulen nuorisotiedotuspiste Popparissa.

Neljä ihmistä seisoo pöydän ympärillä, pöydällä kukkia ja laatikoita
Kuvassa vasemmalta oikealle: Nina Ekonoja / nuorisopalvelut, Riitta Helisten, Eliisa Lintula ja Paula Kortelainen. Kuva: Jenni Rautio
Yhdistyksen lahjoituksen kävi Popparille toimittamassa iloinen kolmikko, Eliisa Lintula, Riitta Helisten ja Paula Kortelainen. Tapaamisessa nuoriso-ohjaajien kanssa keskusteltiin nuorten jaksamisesta koronatilanteen ja sen aiheuttamien rajoitusten pitkittyessä. Matalankynnyksen palveluiden jatkuminen koetaan tärkeäksi puolin ja toisin. 

Viranomaiset suosittelevat vahvasti kasvomaskien käyttämistä julkisissa tiloissa, mutta keskustan alueella näkyy jonkin verran maskittomia kulkijoita. Koska päivittäisten maskien hankkiminen voi tehdä monelle nuorelle ison loven kuukauden budjettiin, Petronellat halusivat helpottaa niiden saatavuutta lahjoittamalla ison kassillisen nuorten suosimia mustia kirurginmaskeja kauppakeskus Revontulessa sijaitsevalle Popparille. Lahjoituksen mukana tuli myös rasia suklaata ja keväinen kimppu tulppaaneja asiointitiskille. 

Jokainen Popparissa asioiva alle 29-vuotias nuori voi saada yhden maskin päivässä niin kauan kuin niitä riittää. Tämänhetkisillä kävijämäärillä erä riittää noin kolmeksi viikoksi. Mustien kirurginmaskien lisäksi nuori voi edelleen saada Popparista myös valkoisen, keittämistä kestävän puuvillamaskin. 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia