Poliisin johtama moniviranomaisharjoitus näkyy keskiviikkona Porokadulla – Ounasvaaran lukio mukana harjoituksessa

Julkaistu 27.2.2023 9:55

Useiden eri viranomaisten ja Rovaniemen kaupungin toimijat sekä Ounasvaaran lukion ja Lapin koulutuskeskus REDUn oppilaat ja henkilökunta harjoittelevat Rovaniemellä Porokatu 35 oppilaitoskiinteistössä keskiviikkoiltapäivänä 1.3.2023.

Papu_Jääkäriprikaati_kuva.jpg
Kuva: Jääkäriprikaati

Harjoitus ei vaikuta lähialueisiin

Harjoitus alkaa keskiviikkoiltapäivänä 1.3. Lapin koulutuskeskus REDUn Porokatu 35 toimintayksikön ja Ounasvaaran lukion oppilaiden ja henkilökunnan evakuoinnilla. Kiinteistö tyhjennetään ja alue eristetään viranomaisten oman harjoituksen ajaksi alkuiltaan saakka. 
Harjoitus näkyy sekä Porokadulla että Lappi Areenan alueilla kulkeville kansalaisille, mutta ei vaikuta esimerkiksi liikenteeseen.

Paikalla on toimijoita ja kalustoa poliisin lisäksi muun muassa Jääkäriprikaatista ja Lapin lennostosta sekä Lapin hyvinvointialueen ensihoidon yksiköitä.

Moniviranomaisharjoitus on osa Pohjoinen 1/23 -paikallispuolustusharjoitusta 

Osana Jääkäriprikaatin johtamaa Pohjoinen 1/23 -paikallispuolustusharjoitusta Lapin poliisilaitos johtaa keskiviikon 1.3.2023 moniviranomaisharjoituksen. Tilanneharjoituksen päätavoitteena on viranomaisyhteistyön parantaminen kuten muissakin yhteisharjoituksissa.

Keskiviikon harjoituksessa korostuvat erityisesti usean eri viranomaisen toiminnan yhdessä johtaminen ja yhteiset käytänteet sekä viestintä. Lapin poliisilaitoksen ylikonstaapeli Petteri Väänänen kertoo harjoitusten olevan hieno mahdollisuus oppia tuntemaan muut viranomaiset  paikallistasolla on äärimmäisen tärkeä tuntea yhteistyökumppanit.  

Harjoitusta voi seurata Maavoimien ja Jääkäriprikaatin sosiaalisen median kanavilla aihetunnisteilla #pohjoinen23 #paikallisturvallisuus ja #paikallispuolustajat.


Lisätietoja Lapin poliisin ja Jääkäriprikaatin tiedotteissa: 

Poliisi: Moniviranomaisharjoitus näkyy Porokadulla

Jaa sivu