Poliisin päivä on tänä vuonna kokonainen poliisin viikko

Julkaistu 18.8.2023 15:48

Poliisin päivää vietetään perinteiseen tapaan elokuun viimeisenä lauantaina. Poliisin päivän toritapahtuman lisäksi Lapissa on tiedossa tänä vuonna useita tapahtumia pitkin viikkoa. Viikon päätapahtuma on lauantaina 26.8.2023 kello 10-13 Lordin aukiolla.

Nallekoplan esittelykuva 2021_vaaka (1).jpg
Nallekopla tulee Rovaniemelle.
- Luvassa on muun muassa poliisin työhön tutustumista sekä Helsingin poliisisoittokunnan upeita eri kokoonpanojen konsertteja lapsille, nuorille ja aikuisille, iloitsee Lapin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Esa Heikkinen.

Viikon päätapahtuma on lauantaina 26.8.2023 kello 10-13 Lordin aukiolla Rovaniemellä järjestettävä Poliisin päivän toritapahtuma. Vierailulle saapuvat poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen Poliisihallituksesta sekä Helsingin poliisisoittokunnan Nallekopla.

- Poliisipäällikkö Heikkinen kutsuu kaikenikäiset kaupunkilaiset tutustumaan poliisin kalustoon ja kysymään työstä poliisissa. Tapahtumassa onkin mukana sekä poliisiopiskelijoita että pidempään työssä olleita poliiseja ja näiden lisäksi myös useita muita poliisissa työskenteleviä henkilöitä. Muun muassa lupapalveluiden asiantuntijat opastavat lupa-asioissa eli miten voi hankkia kätevästi passin ja henkilökortin tai anoa aselupaa. Paikalla on myös poliisikoira Aku ohjaajansa kanssa.

Sormenjälkipiste, poliisileijona ja “sähkömaija”

Lapset pääsevät antamaan sormenjälkensä teknisen rikostutkinnan sormenjälkipisteessä. Lapsille on jaossa heijastimia turvaamaan syksyn pimeillä keleillä liikkumista.

- Olemme saaneet vihjeen ja sen mukaan Helsingin poliisileijonan olisi nähty pakkaavaan ja suunnittelevan matkaa Poliisin päivän tapahtumaan Lappiin.

- Tuomme Lordin aukiolle myös kattavan valikoiman poliisin ajoneuvokalustoa vesijeteistä vaaka-autoon. Mukana on myös keskustelua herättänyt "sähkömaija" eli sinivalkoiseen hälytysvaloin varustettu täyssähköinen poliisiauto Mercedes-Benz eVito. Paikalla olevat poliisit vastaavat mielellään, miten pitkälle "sähkömaijalla" pääsee sekä kansalaisten muihin liikenneaiheisiin kysymyksiin, kertoo Lapin poliisin viestintäpäällikkö Anu Arhippainen.

Helsingin poliisisoittokunta vierailee Rovaniemellä

Helsingin poliisisoittokunta solisteinaan tangokuningatar Arja Koriseva sekä ooppera- ja musikaalitähti Ville Rusanen tuovat tullessaan Hurmio-konserttinsa Lappia-talolle torstaina 24.8. klo 19. Konsertin ohjelmassa on tulista tangoa, koskettavia musikaalisävelmiä sekä ikivihreitä lauluja suuren orkesterin siivittämänä.

- Lisäksi kuullaan sinfoniselle puhallinorkesterille sävellettyjä sekä tunnelmallisia että vauhdikkaan virtuoosisia orkesterikappaleita, kertoo ylikapellimestari Sami Ruusuvuori.

Helsingin poliisisoittokunnan Lapin vierailuun sisältyy myös Pidä huolta! -valistuskonsertti, jonne on kutsuttu yläasteikäisiä rovaniemeläisnuoria perjantaina 25.8. 

- Konsertissa pyrimme vastaamaan nuorten mieliä askarruttaviin kysymyksiin, kertoo Ruusuvuori.

Aiheina ovat päihteet, kiusaaminen, seksuaalinen itsemääräämisoikeus, some ja väkivalta. Luennoitsijoina ovat pitkän linjan poliisit, jotka työkseen tutkivat kyseisiin aiheisiin liittyviä rikoksia. Konsertissa kuulemme myös nuorten koskettavia tosielämän tarinoita sekä tietysti mukaansa tempaisevaa musiikkia, joka tukee teemojen sanomaa.

Arja_1_vaaka-25.jpg
Arja Koriseva on mukana Poliisin viikon tapahtumissa myös Rovaniemellä.