Poropolun päiväkoti avataan keskiviikkona 22.7.2020

Julkaistu 16.7.2020 13:34

Rovaniemen kaupungin Poropolun päiväkoti avataan 22.7., jolloin pääosalla altistuneista karanteenit päättyvät. Päiväkodille palaavat ainoastaan ne lapset ja työntekijät, joiden 14 vuorokauden karanteeni on päättynyt tai jotka eivät ole olleet päiväkodissa 3.7. tai sen jälkeen.

Lapsi laskee liukumäkeä leikkipuistossa.
– Päiväkodin tiloihin on 22.7. alkaen turvallista palata, eikä lain edellyttämiä perusteita suljettuna pitämiselle siksi enää ole, perustelee kaupunginjohtajan sijaisena toimiva henkilöstöjohtaja Antti Määttä.

Ratkaisua tukee myös se, että karanteenista ja lomilta palaavien lasten sijoittaminen muihin päiväkoteihin olisi ollut haasteellista vuorohoidon järjestämisen vuoksi. Poropolun päiväkoti on vuoropäiväkoti, joka on avoinna jokaisena viikonpäivänä klo 5.30-22.00.

Päiväkodille ovat palaamassa myös ne lapset ja työntekijät, jotka ovat olleet lomalla tai muusta syystä poissa päiväkodista ennen todettuja koronatartuntoja.

– Karanteenissa olleet on testattu, eikä uusia tartuntoja jo uutisoitujen lisäksi ole löytynyt. Heidän vointiaan seurataan koko karanteenin ajan ja jokaiseen heistä ollaan yhteydessä ennen karanteenin päättymistä. Näin varmistutaan siitä, ettei kukaan infektio-oireinen palaa päiväkodille ja kaikki oireilevat testataan. Ne, joiden 14 vuorokauden karanteeni on vielä käynnissä, voivat palata vasta karanteenin päätyttyä. Päiväkodille palaavat siis vain ne henkilöt, joiden karanteeni on päättynyt tai jotka eivät ole olleet altistuneita, täsmentää Rovaniemen kaupungin hallintoylilääkäri Paula Reponen.

Alunperin päiväkoti päätettiin sulkea varotoimenpiteenä 13.7. - 27.7. väliseksi ajaksi päiväkodissa ilmenneen kahden koronavirustartunnan vuoksi. Kaikki päiväkodissa altistuneet työntekijät ja lapset on nyt asetettu karanteeniin ja testattu. Uusia tartuntoja ei ole ilmennyt. Lisäksi päiväkodin tiloihin on tehty tehostettu siivous. Tartuntariskiä tiloissa ei siis enää ole, eikä tiloja ole tartuntatautilain perusteella syytä enää pitää suljettuna.

Päiväkotiin palaaville on tiedotettu asiasta varhaiskasvatuksen toimesta.

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä päätti päiväkodin avaamisesta kokouksessaan 16.7. tartuntalain 58 §:n perusteella.

Jaa sivu