Potilasturvallisuuspäivä lähestyy – kerro tarinasi raskausajasta ja synnytyksestä

Julkaistu 17.6.2021 16:29

Kansainvälistä WHO:n Maailman potilasturvallisuuspäivää vietetään perjantaina 17.9.2021. Suomessa päivä on nimetty potilas- ja asiakasturvallisuuspäiväksi. Tänä vuonna päivän teemana on äidin ja vastasyntyneen turvallisuus.

Vastasyntynyt.jpg

Rovaniemi osallistuu syyskuussa vietettävään Maailman potilasturvallisuuspäivään muun muassa keräämällä vanhempien tarinoita raskauden ajan ja synnytyksen kokemuksista. Tarinoita voi kirjoittaa asuinpaikasta riippumatta. Tarinoita hyödynnetään potilas- ja asiakasturvallisuuspäivän viestinnässä sekä aiheeseen liittyvissä tutkimuksissa. Tarinan voit kertoa 31.8.2021 asti alla olevan linkin kautta:

Kerro tarinasi raskausajasta ja synnytyksestä

Potilas- ja asiakasturvallisuuspäivänä järjestetään erilaisia tapahtumia ja tempauksia niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin. Suomen sote-ammattilaisille ja tuleville ammattilaisille järjestetään webinaari, jonka ohjelmassa avataan hyviksi havaittuja toimintamalleja, joilla äidin ja vauvan turvallisuudesta pidetään huoli jo raskauden alkuvaiheesta alkaen.

Rovaniemellä valaistaan ainakin Lappia-talon katto oranssiksi, ja teemapäivänä syntyneet vauvat saavat oranssin pipon, lapaset ja töppöset lahjoituksena Neuvokkaan vapaaehtoisilta. Paljon muutakin ohjelmaa on suunnitteilla. Lisätietoa päivän ohjelmasta on tulossa elokuussa.

Kerro tarinasi nyt, ja muista laittaa teemapäivänä 17.9. oranssia ylle ja tulla katsomaan paikallisten maanmerkkien oranssia iltavalaistusta!

Jaa sivu