Etusivun uutislista

Pulkamontien tartuntatapaus aiheutti 20 työntekijän karanteenin, uusi tartunta Ounasvaaran lukiolla

Julkaistu 27.10.2020 17:02

maskit.jpg

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui jälleen tiistaina 27.10. käsittelemään koronatilannetta ja sen vaikutusta kaupungin toimintaan. 

Valtakunnalliset koronatartuntojen määrät ovat hieman laskussa. Viime viikolla Rovaniemellä todettiin 11 positiivista tapausta, jotka liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin. Eilen 26.10. tartuntoja todettiin neljä, ja näissä tapauksissa altistuneita ei ole kovin paljon. 

Pulkamontien terveysaseman tartuntatapauksen johdosta karanteenissa on 20 altistunutta kaupungin työntekijää eri ammattiryhmistä ja yksiköistä. Karanteenien vuoksi vastaanottoaikoja on jouduttu perumaan ja myös terveysasemien puhelinpalvelu on ruuhkautunut osin karanteeneista johtuen. Henkilökunnan suojautumisohjeita on tarkennettu, jotta altistumisia pystytään jatkossa rajaamaan paremmin. 

Ounasvaaran lukiolla todettiin tiistaina iltapäivällä uusi koronatartunta. Jäljitystyö on kesken. Odotettavissa on suuri määrä altistuneita. Kaupunki tiedottaa asiasta lisää keskiviikkona 28.10. 

Häiriötilanteen johtoryhmä päätti perustaa koordinaatioryhmän, jonka tarkoitus on valmistella mahdollisia koronatilanteesta johtuvia rajoitustoimenpiteitä häiriötilanteen johtoryhmälle. Häiriötilanteen johtoryhmä on tartuntatautilain mukainen toimielin, joka voi päättää rajoitustoimista kunnan alueella. Koordinaatioryhmään kuuluu kaupungin, sairaanhoitopiirin ja avin edustajia. Ryhmä kokoontuu ensimmäistä kertaa ensi viikolla. 


 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita