Pyöräiletkö säännöllisesti talvella? Hae Rovaniemen pyöräilyagentiksi

Julkaistu 11.10.2021 12:07

Rovaniemi hakee jälleen pyöräilyagentteja kaudelle 2021–2022 kehittämään pyöräilyväylien talvikunnossapitoa entistä paremmaksi.

cycle-g432925f41_1920.jpg

Pyöräilyagentit tarkkailevat Rovaniemen seudulla pyöräilyreittejä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että vapaaehtoisiksi ilmoittautuneet seuraavat säännöllisesti kulkemiaan pyöräilyreittejä ja raportoivat väylien kunnosta kuten liukkaudesta, sohjosta, lumesta sekä väylien yleisestä siisteydestä syksyllä ja keväällä. Keliolosuhteiden aktiivisen raportoinnin tavoitteena on, että muuttuviin keliolosuhteisiin reagoitaisiin.

Pyöräilyagenttien antama palaute on osa talvipyöräilyn edistämiseen tähtäävää hanketta, joka on ollut käynnissä Torniossa, Kemissä, Rovaniemellä ja Sodankylässä maaliskuusta asti ja toimintaa aktivoidaan jälleen lokakuusta 2021 alkaen.

Lapin talvipyöräilyn kehittäminen jatkuu Traficomin valtionavustusta saaneena hankkeena helmikuuhun 2022 saakka, jonka jälkeen toimintaa, esimerkiksi säännöllistä palautteenantoa, on tavoitteena jalkauttaa joltain osin pysyväksi. Konsulttina edistämistyössä toimivat Ramboll Finland Oy sekä Sitowise Oy.

Oletko Sinä pyöräilyolosuhteista säännöllisesti palautetta antava pyöräilyagentti?

Haku on auki 17.10.2021 saakka!
Sähköinen palautteenantokanava on keveä, jonka lisäksi agenteille annetaan tulevana kautena mahdollisuus raportoida suoraan kartalle.

Ilmoittautumaan pääset oheisen linkin takaa https://link.webropol.com/s/talvipyorailyagentiksi

Ilmoittautuneet saavat tarkemmat ohjeet lokakuun aikana.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia

 • 21.10.2021

  Työmatkapyöräilyn tulokset 2021

  Työmatkapyöräily kampanjan tavoitteena oli lisätä rovaniemeläisten pyöräilyä töihin ja siinä onnistuttiin. Tänä vuonna kampanjaan osallistui melkein 20 joukkuetta enemmän kuin viime vuonna ja itse pyöräilijöiden määrä lisääntyi sadalla pyöräilijällä. Tarkat tulokset löytyvät uutisen alta liitetiedostosta. Onnea voittajille. Voittaja joukkueiden yhteyshenkilölle ilmoitetaan sähköpostitse palkinnosta.

 • 19.10.2021

  Rovaniemellä rakennetaan ja kunnostetaan leikkipaikkoja – peruskorjausohjelman päivitys käynnissä, käyttäjien tarpeita selvitetty kyselyllä

  Rovaniemellä on jälleen korjattu ja rakennettu leikkipaikkoja. Puistolammen leikkipaikka Nivavaarassa Kaukonlammen alueella on peruskorjattu, ja uutena kohteena lokakussa valmistui Vennivaarantien leikkipaikka Heposuontien ja Vennivaarantien läheisyyteen. Lisäksi käynnissä on leikkipaikkojen peruskorjausohjelman päivitys, jossa on kuultu asukkaiden ja käyttäjien toiveita ja tarpeita.

 • 13.10.2021

  Syyslomaviikon aktiviteetit lapsille ja nuorille

  Syysloma on luonnosta ja erilaisista aktiviteeteista nauttimisen aikaa. Paljon odotettu loma juuri sopivasti syksyn kiireiden keskelle ennen kaamoskauden alkua. Syyslomaa vietetään Rovaniemellä viikolla 42.