Ro­va­nie­me­läi­nen Sirkus Tai­ka-Ai­ka sai Lap­sen­päi­vä-pal­kin­non lasten tai­de­har­ras­tuk­sen eteen teh­dys­tä työstä

Julkaistu 20.11.2020 14:07

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on myöntänyt Sirkus Taika-Ajalle 10 000 euron Lapsenpäivä-palkinnon lasten taideharrastuksen ja -kasvatuksen eteen tehdystä työstä. Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. jaettava palkinto myönnetään lasten taideharrastuksen ja -kasvatuksen eteen tehdystä työstä. Palkinto on myönnetty vuodesta 1999 lähtien.

team sirkus taika-aika.JPG
Lastenpäivänä palkitut ja juhlitut: Sirkus Taika-Ajan toiminnanjohtaja Joni-Kalle Koivu ja Sirkuskoulun rehtori Satu Koivu. Takana vasemmalta Keijo Karvinen, Sami Suominen ja Liina Leppänen. Kuvasta puuttuvat Aleksi Laurila, Aarni Pahajoki ja Annina Tuokkola.

Sirkus Taika-Aika on Rovaniemellä toimiva sirkuskoulu. Sen taiteen perusopetuksessa ja harrastusryhmissä on lapsia ja nuoria reilut 350 ja aikuisiakin on matkassa 100. Lisäksi sirkusta viedään Kemiin, Tervolaan, Ranualle, Pelloon ja Meltaukseen, joissa harrastajia on noin 120-130.

Taika-aika on perustettu vuonna 2003 ja se on maamme suurimpia sirkuskouluja. Sirkus Taika-Aika on kuulunut tämän vuoden alusta lähtien taiteen perusopetuksen valtionosuutta saaviin sirkuskouluihin.

annika saarikko.JPG

Videotervehdys ja etäpalkitseminen Annika Saarikolta.

– Sirkus Taika-Aika taitaa lasten innostamisen, mistä kertoo harrastajien määrän kasvu. Toimijan ansiosta lapset voivat harrastaa sirkusta ja nähdä esityksiä myös Pohjois-Suomessa. Suomen mallin myötä sirkus ja monet muut lasten toiveharrastukset viedään kouluihin lasten luo. Tämä tulee lisäämään merkittävästi harrastusten tarjontaa koko maassa. Edellytämme lasten kuulemista heidän harrastustoiveistaan. Voin ilolla todeta, että Suomen mallilla vahvistamme YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen toteutusta maassamme sekä lasten kuulemisella että yhtäläisiä harrastusmahdollisuuksia lisäämällä, kertoo tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko palkintoperusteissa.

“Sanaton, häkeltynyt ja äärettömän kiitollinen mieli”

Kun Sirkus Taika-Ajan toiminnanjohtaja Joni-Kalle Koivu ja hänen vaimonsa, Sirkuskoulun rehtori Satu Koivu saivat yllätyspuhelun Valtiovarainministeriöstä, heittivät he kärrynpyöriä ja voltteja - ainakin henkisesti.

- Palkintouutinen tuli täysin puskista! On sanaton, häkeltynyt ja äärettömän kiitollinen mieli ja tietyllä tavalla nöyrästi ylpeä oman ja koko matkassa mukana olleen porukan puolesta, kuvailee Joni-Kalle Koivu tunnelmiaan palkitsemispäivänä.

Koivu iloitsee erityisesti siitä, että se mihin hän itse ja koko työyhteisö on aina uskonut eli sirkuksen ilosanoman levittämiseen, nähdään merkittävänä työnä - myös valtakunnallisesti.

- Tämä tuo meille hyvin paljon henkistä jaksamista meitä kaikkia koskettavan, haastavaa korona-ajan keskellä. Olemme käyneet vuosien aikana läpi jo monet ojat, allikot ja vaikeudet, mutta kaikesta olemme selvinneet ja uskoneet kaiken kääntyvän paremmaksi. Olemme jaksaneet aina uskoa, että se mitä me teemme lasten ja nuorten eteen on merkityksellistä ja tärkeää, Koivu pohtii.

Myös taloudellisesti 10 000 euron palkinto on merkittävä.

- Meille se on iso raha, jolla voidaan tehdä paljon. Osa menee toiminnan kehittämiseen, mutta harrastajillekin se tulee näkymään uusina välineinä ja kulttuurivaihtona. Juhlaakin järjestetään, sillä haluan muistaa henkilöstöämme, joka on ollut meidän kanssamme pitkään. Saamme tästä kaikki uskoa ja buustia - hyvää tekemällä saadaan hyvää eteenpäin. On ilo laittaa tämäkin hyvä eteenpäin!

TUTUSTU SIRKUS TAIKA-AIKAAN TÄSTÄ LINKISTÄ


taika-aika.JPG

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia