Ro­va­nie­men kaupunki muisti 17-vuotissynttäreitään viettänyttä kum­mi­tyttöään soivalla lahjalla: “Nyt on sinun vuorosi loistaa”

Julkaistu 13.1.2023 14:01

Rovaniemen kaupungin kummityttö Eveliina Saavalainen sai nauttia 17-vuotiskakkuaan tänä vuonna Arktikumissa. Jo lukioikään varttuneen syntymäpäiväsankarin kanssa juhlapöytään saivat istua Rovaniemen kaupungin vapaa-ajan palvelualuepäällikkö Merja Tervo sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Susanna Junttila. He halusivat yllättää kummitytön tällä kertaa myös lauletulla lahjalla.

IMG_4712.jpg
Juha Tapion "Sinun vuorosi loistaa" esitettiin privaatisti Rovaniemen kaupungin kummitytölle. Kaupunki on käynyt onnittelemassa häntä eri tavoin joka vuosi syntymästään asti.

Pienen privaattikonsertin Eveliinalle tarjonneen Kunnan Poikien lauluvalintakin tuntui osuvan oikeaan: “Sinun vuorosi loistaa” sai hymyn päivänsankarin huulille.

- Tämä laulu kyllä sopii juuri sinulle! Sinä aivan hehkut hyvää mieltä. Haluamme tänäkin vuonna lämpimästi onnitella sinua koko Rovaniemen kaupungin puolesta! Synnyit vuonna 2006 uuden Rovaniemen kaupungin ensimmäisenä vauvana ja nyt olet jo viittä vaille täysi-ikäinen. Miten tämä aika voi rientää niin nopeasti, onnittelijat ihmettelivät.

Kaupungin oma kummityttö on aloittanut lukionkäyntinsä syksyllä. Hän pääsi juuri siihen opinahjoon, joka oli ollut hänen ykköstoiveensa.

- Halusin Lyseonpuiston lukioon ja pääsin! Todellisuus on tosiaankin vastannut odotuksiani. Olen tykännyt ensimmäisestä lukukaudesta ja erityisesti siitä, että etäkouluajat ovat takanapäin. Olen itsekin pysynyt terveenä koko lukukauden, Eveliina iloitsee.

Myös matkailijat ovat palanneet kaupunkiin ja sen myös tuore lukiolainen on saanut kokea koulumatkoillaan.

- Nivavaaran bussi on joka päivä aivan täynnä Joulupukin Pajakylään meneviä matkailijoita. Hyvä, että kyytiin mahtuu, hän päivittelee.

Prinsessapuku-unelmia

Vaikka opiskella on pitänyt ahkerasti, maistuu lukioelämä nuorelle neidolle. Hänen lempiaineekseen on noussut lukiossa alkanut uusi oppiaine psykologia, josta Eveliina on napannut kurssinumeroksi täyden kympin. Psykologia on alkanut kiinnostaa jopa ammattimielessä.

- Se voisi olla yksi mahdollisuus jatko-opintoihin, mutta en vielä mitään niin tarkkaa ole päättänyt. Nyt keskityn kivoihin lukiojuttuihin kuten tuleviin vanhojen päiviin, jotka ovat vuoden päästä keväällä.. Ollaan kaverini kanssa ilmoittauduttu jo tämän vuoden vanhojen päivien jatkoille talkootöihin. Toivottavasti päästään!

Päivä prinsessana tulee olemaan monelle lukiolaiselle se pikkutytön unelmien täyttymys. Niin myös Eveliinalle.

- Olen jo pienestä pitäen haaveillut ja suunnitellut mielessäni prinsessapukuja eli sellaisen haluan itselleni vanhojen päivänäni. Olen jo googlettanut pukuja ja yksi asia on varma: se tulee olemaan jonkin sävyinen vihreä.

Myös parin haku on jo käynnissä.

- Olen itse kysynyt ja minua on kysytty pariksi eli homma on hyvällä mallilla, hän hymyilee.

Salitreeniä ja pelailua

Vapaa-ajallaan Eveliina treenaa pari kertaa viikossa kuntosalilla, viettää aikaa koiran ja kavereiden kanssa sekä pelaa Keminmaassa asuvan 26-vuotiaan isosiskonsa ja tämän poikakaverin kanssa Fortnite-peliä.

- Näinkin voi pitää yhteyttä kauempana asuviin perheenjäseniin. Se on minulle tärkeää ja tosi kivaa. Pelin aikana ehtii kertomaan kaikki kuulumisetkin, hän kertoo.

Kukkien ja pienten muistamisten ohella kummityttärensä tulevaa itsenäistymistä ja omaa kotia silmällä pitäen Rovaniemen kaupunki lahjoitti jokavuotiseen tapaansa Eveliinalle yhden uuden Muumi-muumin. Tänä vuonna “Talven ihmeet” -mukin lisäksi lahjapaketista löytyi myös aamiaiskulho samaa sarjaa.

- Joka vuosi olen saanut Rovaniemen kaupungilta erilaisen muumimukin. Niitä ei vielä ole käytetty, koska säästän niitä ensimmäiseen omaan kotiini. Tämä on kyllä ihana idea, sanoo Eveliina.

IMG_1897.jpg
Rovaniemen kaupungin vapaa-ajan palvelualuepäällikkö Merja Tervo (vas.) sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Susanna Junttila halusivat yllättää kummitytön tällä kertaa perinteisen lahjan lisäksi myös lauletulla lahjalla.