Ro­va­nie­men kes­kus­ken­tän on­gel­maan on löytynyt ratkaisu – ­puluverkot asennetaan katsomon yläosaan

Julkaistu 8.5.2024 10:55

Rovaniemen keskuskentällä osa pääkatsomon katsomoriveistä on ollut pitkään epäsiistissä kunnossa niitä peittävien pulun jätösten vuoksi. Rovaseudun Markkinakiinteistöt on löytänyt paloturvallisen ja kohtuuhintaisen ratkaisun ongelmaan: puluverkot saadaan asennettua katsomon sisäkaton rajaan nopealla aikataululla.

J1A7118.jpg
Ro­va­nie­men kes­kus­ken­tällä puluverkkojen asennustyöt ovat jo käynnissä.
- Rovaniemellä paljon puhuttaneen puluongelman ratkaiseminen on katsomorakennuksen omistajan vastuulla eli meillä Rovaseudun Markkinakiinteistöllä. Olemme toden teolla etsineet toimivaa ratkaisua tähän ongelmaan ja tyytyväisin mielin voimme kertoa, että se on vihdoin löytynyt, yhtiön toimitusjohtaja Antti Herajärvi sanoo.

Puluverkkojen ohella katsomorakennuksen suunnitellut arkkitehti Aaro Artto on myös antanut luvan nostaa katsomon takarakenteissa olevat tuulisuojat katon rajaan, jolla estetään pulujen pääsy Porokadun puolelta katsomon kattopalkistoon.

- Ratkaisu on myös kohtuuhintainen, sillä asennettunakin puluverkkojen budjetti jää reilusti alle 10 000 euron, Herajärvi kertoo.

Asennustyöt on aloitettu kuluvalla viikolla.

Verkkojen asentamisen jälkeen, katsomo tullaan siivoamaan painepesurilla epäpuhtauksista, ja siistimistä tullaan ylläpitämään jatkossa kahdella pesukerralla kesäaikana.

- On hienoa saada nyt toimiva ratkaisu. Asennustyöt on aloitettu ja tavoitteena on, että ongelma olisi pois päiväjärjestyksestä toukokuun aikana, Herajärvi arvioi.