Rokotusvuorossa yli 78-vuotiaat ja osa 1. riskiryhmän 50–69-vuotiaista

Julkaistu 23.2.2021 12:35

Rovaniemen koronarokotukset jatkuvat. Rokotusajan kaupungintalolle voivat nyt varata yli 78-vuotiaat ja osa ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvista 50–69-vuotiaista.

Alle 70-vuotiaille annetaan Astra Zenecan rokotetta ja yli 70-vuotiaille Pfizerin, Biontechin ja Modernan rokotteita. Tästä syystä riskiryhmäläiset ja ikäihmiset rokotetaan eri järjestyksessä. 

Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvista rokotetaan nyt 50–69-vuotiaita, eli vuosina 1952–1971 syntyneitä henkilöitä, joilla on:

  • Elinsiirto tai kantasolusiirto ja hyljinnänestolääkitys
  • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti tai immuunipuolustusta heikentävä syöpäsairaus, kuten useimmat leukemiat ja lymfoomat
  • Vaikea perinnöllinen immuunivajavuus tai muusta syytä alentunut puolustuskyky, esim. HIV-infektion tai pernan poiston vuoksi
  • Vaikean kroonisen munuaissairauden dialyysihoito
  • Vaikean kroonisen keuhkosairauden vuoksi happirikastin
  • Downin oireyhtymä (18–69-vuotiaat, vain puhelinajanvaraus)


Tyypin 2 diabeetikot rokotetaan myöhemmin. 

Rokotusajan voi varata sähköisen ajanvarauspalvelun kautta: rovaniemi.terveytesi.fi tai puhelimitse numerosta p. 016 322 4913, avoinna arkisin klo 9–14.

THL:n määrittelemästä riskiryhmästä rokotetaan ensin lääketieteellisesti arvioiden suurimmassa riskissä olevat, koska rokotetta saapuu pieninä erinä. Näin ollen myös riskiryhmien rokotuksissa edetään iäkkäämmistä nuorempiin. Hitaiden rokotetoimitusten vuoksi kuntalaisilta vaaditaan kärsivällisyyttä. 

Ajantasaisimman tiedon Rovaniemen rokotustilanteesta löydät osoitteesta rovaniemi.fi/koronarokote.


 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita