Rovaniemeläiset saavat äänestää, miten 110 000 euroa käytetään yhteisöllisyyden edistämiseen

Julkaistu 18.6.2024 17:15

Äänestä 18.8. mennessä siitä, mitä yhteisöllistä Rovaniemellä voisi tapahtua ensi vuonna. Ideat liittyvät yhteisöllisyyteen kaupunki- ja kyläalueilla sekä ikäihmisten yhteiseen tekemiseen. Rovaniemeläiset antoivat ideointivaiheessa yli 280 ideaa.

Kuvituskuva.
Rovaniemeläiset pääsevät päättämään, miten 110 000 euroa käytetään yhteisöllisyyden edistämiseen. Äänestää voi verkossa, Rovaniemen kansalaistalolla (kiinni 21.6.-14.7.), kaupungin asiointipiste Osviitassa (Koskikatu 19), asemakirjastossa sekä Korkalovaaran, Muurolan, Saarenkylän ja Ounasrinteen kirjastoissa. Verkossa voi äänestää osoitteessa rovaniemi.fi/osallistuvabudjetointi. Verkosta löytyy myös englanninkielinen äänestyslomake.  


Kaikki äänestyksessä olevat ideat ovat asukkaiden ehdottamia.

- Äänestyksessä mukana olevat ideat liittyvät esimerkiksi kulttuuriin, yhteiseen tekemiseen tai asuinalueiden viihtyisyyteen, kuvaa osallisuuskoordinaattori Vilma Blomberg.


Asukkaat saivat ehdottaa ideoita kevättalvella 2024. Kaupunki toteuttaa suosituimmat ideat yhdessä asukkaiden ja järjestöjen kanssa ensi vuonna.

Tutustu kaikkiin ideoihin kaupungin sivuilla


Äänestykseen etenivät ne ideat, jotka edistävät parhaiten yhteisöllisyyttä ja jotka on mahdollista toteuttaa annetun budjetin ja aikataulun puitteissa.

Kaikkiin annettuihin ideoihin voi tutustua kaupungin verkkosivuilla osoitteessa rovaniemi.fi/osallistuvabudjetointi. Sivuille on koottu nähtäville myös ne ideat, jotka eivät edenneet äänestysvaiheeseen.

- Osa ideoista on kaupungilla jo työn alla. Kunnostamme muun muassa skeittipaikkoja ja teemme uusia skuuttipaikkoja. Osaa taas ei ole mahdollista toteuttaa esimerkiksi kustannus- tai aikataulusyistä, kertoo osallisuuden ja vaikuttamisen erityisasiantuntija Riitu Pirkkalainen.

Aiemmalla kierroksella toteutettiin frisbeegolfrata ja ulkokuntosali


Ideointi on osa Rovaniemen kaupungin osallistuvaa budjetointia. Sen tavoitteena on lisätä rovaniemeläisten vaikutusmahdollisuuksia omaan elinympäristöönsä.

Aiemmalla osallistuvan budjetoinnin kierroksella kaupunki toteutti asukkaiden ideoinnin ja äänestyksen pohjalta ulkokuntosalin Korkalovaaraan ja frisbeegolfradan Mäntyvaaraan.

Lisätiedot

Riitu Pirkkalainen, osallisuuden ja vaikuttamisen erityisasiantuntija, riitu.pirkkalainen@rovaniemi.fi, puh. 040 6214231
Vilma Blomberg, osallisuuskoordinaattori, vilma.blomberg@rovaniemi.fi, puh. 040 3561578