Rovaniemeläiset saavat kutsuja Terve Suomi -kyselyyn – kaupunki toivoo mahdollisimman monen vastaavan

Julkaistu 19.9.2023 8:30

Tutkimuksessa selvitetään muun muassa asukkaiden terveydentilaa, elämänlaatua, osallisuutta sekä kokemuksia sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lähes 3000 yli 20-vuotiasta rovaniemeläistä saa syyskuussa kotiinsa postitse Terve Suomi -kyselyn. Valtakunnallisessa tutkimuksessa selvitetään muun muassa asukkaiden terveydentilaa, elämänlaatua, osallisuutta sekä kokemuksia sosiaali- ja terveyspalveluista.

On tärkeää, että jokainen kutsun saanut osallistuu tutkimukseen. Vastaamalla kyselyyn voi edistää rovaniemeläisten hyvinvointia ja vaikuttaa siihen, millaisia palveluja Rovaniemen kaupunki jatkossa tarjoaa. 

Tutkimuksen toteuttavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Rovaniemen kaupunki. 

Tutkimuksesta saatavien tietojen avulla kaupunki seuraa asukkaidensa terveyttä ja hyvinvointia ja hyödyntää tuloksia, kun se kehittää palveluita. Rovaniemi vertailee tietoja muiden alueiden ja koko maan tilanteeseen.


Osallistujien kesken arvotaan lahjakortteja

Tutkimukseen kutsuttavat 2800 rovaniemeläistä on valittu satunnaisesti Digi- ja väestötietoviraston tiedoista. Jokainen kutsun saanut edustaa alueensa samanikäisiä ja -sukupuolisia henkilöitä, eikä yksittäistä vastaajaa voi korvata toisella.

Kyselyyn voi vastata verkossa tai paperilomakkeella suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai venäjäksi. 

Kaikkien Terve Suomi -tutkimuksen kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan 70 kappaletta 50 euron lahjakortteja K-ryhmän kauppoihin. Arvonta suoritetaan koko Suomen tutkimusotoksen vastanneiden kesken. Jokainen kyselyyn vastannut (paperilomakkeella tai netissä) osallistuu automaattisesti arvontaan ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti 30.4.24 suoritetun arvonnan jälkeen.


Tuloksia julkaistaan keväällä 2024

Terve Suomi -tutkimuksesta tehdään joka toinen vuosi kansallinen kysely. Edellinen kysely toteutettiin syksyllä 2022. Rovaniemi on yksi kaupungeista, jotka ovat tämän lisäksi tilanneet erilliskyselyn seuratakseen tarkemmin oman alueensa asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia. 

Tuloksia raportoidaan keväällä 2024 THL:n verkkosivuilla. Kaupungit saavat tulokset käyttöönsä hyödynnettäväksi päätöksenteossa. Yksittäistä vastaajaa ei voi tunnistaa vastauksista. 

Lisätietoa saat THL:n verkkosivulta: Osallistu tutkimukseen

Yhteystiedot tutkimukseen osallistuville:
Sähköposti: tervesuomi(at)thl.fi
Puhelin (ilmainen): 0800 97730 arkisin klo 9–11