Rovaniemeläisten toivoma Mäntyvaaran frisbeegolfrata alkaa olla valmis

Julkaistu 16.8.2023 10:35

Rata on pelattavassa kunnossa. Väyläopasteet on tarkoitus pystyttää elokuussa.

Friba, mäntyvaara.jpg
Mäntyvaaran frisbeegolfrata kulkee vanhan soramontun reunoilla ja pohjalla.
Rovaniemen asukkaiden toiveesta rakennettava Mäntyvaaran frisbeegolfrata on valmistumassa aikataulussa. 

Heittopaikat ovat valmiit ja korit paikoillaan. Rata on pelattavassa kunnossa, ja siellä on käynyt pelaajia. Radalta puuttuu vielä väyläopasteet, ja ne on tarkoitus saada kuntoon elokuussa. Myös parkkipaikan leventämiseen liittyvät työt pyritään saamaan valmiiksi syksyn aikana.

Rata rakennetaan Isoaavantien ja raviradalle menevän Mäntyvaarantien risteyksen tuntumaan. Rata toteutetaan kaupungin ja frisbeegolf-seurojen yhteistyönä: seurat suunnittelivat radan ja kaupunki hyväksyi suunnitelmat. 

Korkalovaaran ulkokuntoilupaikan välineiden hankinta on vielä kesken. Kaupunki tiedottaa kuntoilupaikan edistymisestä myöhemmin. 


Kuntalaiset saivat äänestää, mihin varoja käytetään

Frisbeegolfrata ja ulkokuntoilupaikka saivat alkunsa, kun Rovaniemen kaupunki käynnisti osallistuvan budjetoinnin viime vuonna. Siinä kuntalaiset pääsevät mukaan yhteisten varojen käytön suunnitteluun ja päätöksentekoon.

Kuntalaiset saivat ehdottaa ideoita ja äänestää kahdeksasta vaihtoehdosta tekoja, jotka kaupunki toteuttaisi. Tekoihin varattiin yhteensä 60000 euroa. 

Eniten ääniä saivat frisbeegolfrata Mäntyvaaraan ja toiminnallinen puisto Korkalovaaraan.

Äänestys oli avoinna kaikille rovaniemeläisille, mutta tuloksessa painotettiin lasten ja nuorten sekä Korkalovaaran asukkaiden antamia ääniä. Osallistuvan budjetoinnin kautta haettiin tekoja lasten ja nuorten mielen hyvinvoinnin edistämiseksi sekä Korkalovaaran asuinalueen kehittämiseksi.