Etusivun uutislista

Rovaniemeläisten yrittäjien hyvän mielen joulukuusitempaus jo viidennen kerran - Yli 200 kuusta kävelykadulle

Julkaistu 2.11.2020 13:26

Rovaniemeläiset yrittäjät tempaisevat jälleen keskiviikkona 4. marraskuuta kävelykadulla, jonne pystytetään tänäkin vuonna joulukaupungin hyvän mielen ja yhteishengen nostattamiseksi satoja joulukuusia. Yksittäiset yritykset lahjoittavat reilut 200 kuusta omin kustannuksin kaikkien kaupunkilaisten ja matkailijoiden iloksi. Tänä vuonna mukana on yhteensä 34 yritystä sekä joukko yksityishenkilöitä.

Jouluinen kävelykatu.jpg

Rovaniemellä yrittäjät eivät anna koronan tuoman matkailijapulan lannistaa ja latistaa joulutunnelmaa, vaan jo viisi vuotta kaupunki-ilmettä piristänyttä talkooperinnettä halutaan jatkaa. Koronaturvallisiin pystytystalkoisiin odotetaan osallistuvan tänäkin vuonna niin kuusia lahjottaneiden yritysten työtekijöitä kuin ideasta innostuneita kaupunkilaisia.

Kaikki alkoi jouluna 2016, kun rovaniemeläinen luksusmatkoja järjestävä matkailuyrittäjä Janne Honkanen päätti parantaa keskustan jouluilmettä parilla sadalla joulukuusella omalla rahalla.

- Päätin tehdä ankean näköiselle kävelykadulle jotakin ja hankin kuuset joulun hengessä "omin luvin" kaikkien aikojen vilkkaimman talvisesongin kunniaksi. Ajatus syntyi aika nopeasti, kuten minulla on tapana, Honkanen muistelee.

Hän hommasi omalla kustannuksellaan sata tuuheaa ja sopivan kokoista kuusta ja pystytti ne itse kaupungin keskustan kävelykadulle sunnuntain ja maanantain vastaisen yön aikana. Maanantaiaamuna moni kaupunkilainen hieraisikin epäuskoisena silmiään.

Honkanen sanoo nyt mukaan talkoisiin lähteneen, isomman yrittäjäporukan haluavan omalla esimerkillä osoittaa, kuinka paljon yhdessä voidaan saada hyvää aikaan.

- Vaikka kulunut vuosi on ollut meille kaikille nyt todella erilainen ja huoli tulevaisuudesta on kova, on ollut upeaa saada kokea tällaista yhteishenkeä Rovaniemellä, Honkanen kiittelee.

Joulukuusien tukijoista teetetään kävelykadulle kyltti aikaisempien vuosien tapaan. Tempaus on täysin vapaaehtoinen kaikille.

Kuusien pystytyksen ajankohta
Keskiviikkona 4.11.2020 klo 17 alkaen

Jaa sivu