Rovaniemellä joulunvietto aloitetaan jo tulevana viikonloppuna: Joulu avataan viikon välein kauppakeskusten pikkujouluissa sekä Napapiirin avajaisjuhlassa

Julkaistu 10.11.2022 8:42

Joulupukin kotikaupungissa joulunodotus starttaa jo lauantaina 12. marraskuuta, kun Rovaniemen kolme kauppakeskusta viettää yhteisiä koko perheen Rollon pikkujouluja. Heti seuraavana lauantaina 19.11. joulu avataan Joulupukin Pajakylän perinteikkäässä konsertissa, joka striimataan Napapiiriltä suorana maailmalle. Molemmat ohjelmalliset tapahtumat ovat yleisölle maksuttomia.

joulunavaus.jpg
Joupukin Pajakylän joulunavauksen tunnelmiin pääsee kätevästi maksuttomalla bussikuljetuksella. KUVA: Visit Rovaniemi

Joulupukin Pajakylä elää joulutunnelmissa läpi vuoden, mutta myös Rovaniemen kaupunkikeskusta on jälleen pukeutunut juhlaan. Upeasti valaistun Valtakadun lisäksi koko kävelykatu sai tänäkin vuonna kauniin jouluilmeen, kun paikalliset yrittäjät lahjoittivat noin 200 joulukuusta kaupunkilaisten ja matkailijoiden iloksi jo lokakuussa.

Maksuttomat joulutapahtumat starttaavat Rovaniemellä jo lauantaina 12. marraskuuta, jolloin vietetään koko perheen voimin ohjelmallisia Rollon pikkujouluja. Tuolloin Rovaniemen kolmessa kauppakeskuksessa on tarjolla klo 11-17 maksuttomia tapahtumia.

Yksi päivän kohokohdista on Sampokeskuksen klo 12 ja klo 14 täyttävä koko perheen satumainen Fairy Tale Show. Esitys ihastuttaa rakastetuimpien lastenelokuvien hahmoilla, elokuvista tutuilla lauluilla ja tansseilla. Molempien näytösten jälkeen lapsilla on 30 minuutin mittainen “Meet & Greet” eli mahdollisuus tavata ja kuvata show’n hahmoja.

Rinteenkulmassa puolestaan jaetaan klo 11-17 hattaroita ja tehdään yhdessä kransseja. Rovalan sekakuoro esiintyy klo 14.

Revontulessa laitetaan klo 11-17 suut makeaksi, kun tarjolla on kaikelle kansalle glögiä ja pipareita S-Marketin edustalla. Pikkujouluja vietetään klo 12-16 Repolaisen Taukopaikassa, jossa luvassa on mm. piirrustuskisaa, onnenpyörää, joululahjojen jakoa pienokaisille sekä toivekirjeen kirjoitusta joulupukille. Itsensä maskotti Repolaisenkin voi myös bongata pikkujoulujen vilinässä.

rajattu fairytail.jpeg

Fairy tale show on koko perheen satumainen esitys, jossa laulajina upeaääniset siskokset Tea (oik.) ja Kiia Repo, tanssijoineen tulkitsevat laulaen ja tanssien rakastetuimpia lasten elokuvien soundtrackeja. Showssa nähdään eri hahmoja näistä lapsille tutuista elokuvista. 

Rovaniemen suuri joulunavaus suorana lähetyksenä Napapiiriltä

Lauantaina 19.11.2022 Napapiirille kutsuu Rovaniemen suuri, kansainvälinen joulunavaus. Se on vuosittainen juhlava tilaisuus, joka avaa perinteisesti joulukauden jakaen joulumieltä ja hyvää tahtoa ihmisille ympäri maailman. Musiikin täyteinen tapahtuma alkaa klo 16 Joulupukin Pajakylän keskusaukiolla vieden kuulijat joulun ja talven tunnelmiin. Juhla huipentuu Joulupukin saapumiseen sekä vuosittaiseen puheeseen.

Joulupukin Pajakylään on tarjolla ilmainen bussiyhteys Rovaniemen keskustan ja Joulupukin Pajakylän välillä klo 15.00-18.30. Lähtöpaikka keskustassa on Santa’s Hotel Santa Clausin vierestä (Korkalonkatu 31).

Tapahtuma on maksuton ja seurattavissa myös livenä Visit Rovaniemen Facebookissa sekä Livestreamin välityksellä klo 15.45 alkaen.
Osallistu kotisohvalta tästä linkistä: https://www.facebook.com/events/1068920390440267