Rovaniemellä maskisuositus korkeakoulujen ja toisen asteen opiskelijoille, myös muualta tulevat opiskelijat saavat rokotteen

Julkaistu 3.8.2021 15:55

Opiskelijat_raychel-espiritu-yLxh58mQw4Q-unsplash.jpg
Häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui 3.8. keskustelemaan Rovaniemen koronatilanteesta. Tapausmäärät ovat pysytelleet viime viikkojen aikana noin 30–40 tapauksessa viikoittain, ja tämän vuoksi Rovaniemellä ollaan lähellä siirtymistä epidemian kiihtymisvaiheeseen. Tilannetta arvioidaan 6.8. Lapin alueen koronakoordinaatioryhmässä.

Häiriötilanteen johtoryhmä päätti, että korkeakoulujen ja toisen asteen oppilaitosten eli lukioiden ja ammattioppilaitosten maskisuositus astuu jälleen voimaan. Maskisuositus koskee sekä opiskelijoita että henkilökuntaa. Suositus on voimassa toistaiseksi. 

Häiriötilanteen johtoryhmä arvioi Rovaniemen koronatilannetta ja käsittelee suosituksia uudelleen tämän viikon perjantaina 6.8.

Muualta tulleet opiskelijatkin voivat varata rokotusajan

Kaupunki korjaa aiempaa tiedotetta (14.7.2021), jonka mukaan opiskelijoiden tulisi muuttaa kotikunta Rovaniemeksi voidakseen varata rokotusajan. Myös muilta paikkakunnilta tulevat opiskelijat sekä muut pitkään (yli 5 kuukautta) Rovaniemellä oleskelevat ulkokuntalaiset saavat rokotteen Rovaniemellä. Kotikuntaa ei tarvitse muuttaa rokotteen saamiseksi. 

He voivat varata rokotusajan puhelimitse numerosta 016 322 4913. Puhelinajanvaraus on avoinna arkisin klo 9–14. 

Sähköinen ajanvaraus toimii vain kuntalaisille. Rovaniemeläiset voivat varata ajan sähköisesti sekä puhelimitse edellä mainittuina aikoina. 

Koronaepidemiaan liittyvää tietoa rokotuksista, testauksesta ja suosituksista löydät kaupungin verkkosivuilta: www.rovaniemi.fi/koronavirus 
 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita