Rovaniemellä maskisuositus koskemaan 16 vuotta täyttäneitä – oppilaitokset, koulut ja varhaiskasvatus voivat taas järjestää vierailuja

Julkaistu 13.10.2021 10:39

Kasvomaskeja.
Häiriötilanteen johtoryhmä keskusteli maanantaina 12.10. Rovaniemen koronatilanteesta. Rovaniemen osalta tartuntojen ilmaantuvuus luku on jonkin verran pienentynyt, mutta valtakunnallisesti tapausten määrä on nousussa. 

Häiriötilanteen johtoryhmä päätti, että Rovaniemellä voimassa oleva maskisuositus muutetaan koskemaan 16 vuotta täyttäneitä. Aiemmin maskisuositus koski 12 vuotta täyttäneitä. Kasvomaskia suositellaan käytettävän kaikissa julkisissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei voida pitää, kuten esimerkiksi kaupoissa, kauppakeskuksissa, teattereissa ja ravintoloissa sekä paikallisliikenteessä. Suositus koskee myös rokotettuja. 

Lisäksi johtoryhmä päätti, että oppilaitokset, koulut ja varhaiskasvatuksen yksiköt voivat jälleen tehdä vierailuja ja osallistua THL:n luokittelemiin matalan tartuntariskin tapahtumiin, kuten teatteriesityksiin ja konsertteihin, joissa on merkityt istumapaikat. Luokat ja erityisesti eri koulut tulisi kuitenkin pitää tilaisuuksissa erillään tartuntariskin pienentämiseksi. Syynä tähän on se, että maskisuositus koskee vasta yli 16-vuotiaita ja alle 12-vuotiailla lapsilla ei ole lainkaan rokotuksia. Lisäksi 12–15-vuotiaiden rokotuskattavuus on vielä matalahko, alle 70 prosenttia. 
 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita