Rovaniemellä valmistetut Jätkänkynttilä-lumisurffilaudat ovat saapuneet myyntiin ja lainattavaksi

Julkaistu 4.3.2022 11:17

Rovaniemen kaupunki esittelee uutena Rovaniemi-tuotteena paikallisena käsityönä valmistetun, arktisille puuterilumille sopivan ILAHU Jätkänkynttilä -lumisurffilaudan. Lautoja on valmistettu kymmenen kappaletta, joista yksi on lainattavissa Rovaniemen pääkirjastosta.

auringossa_kumpareella.jpg
Käsityönä valmistetut lumisurffilaudat sopivat arktiseen luontoon

Arktinen osaaminen näkyväksi 

Rovaniemeläisen Treeformin valmistamat lumisurffilaudat edustavat arktista muotoilua, jossa yhdistyvät toiminnallisuus ja kaunis muotokieli. Kotimaisesta koivusta valmistetun Jätkänkynttilä-laudan muotoilussa ja kuvioinnissa on Rovaniemen kaupungin brändistä tuttuja elementtejä. Jokainen lauta on numeroitu ja tekijänsä, mestaripuuseppä Jan Leutolan signeeraama.

“Hienoa, että kaupunki tuo paikallista muotoilu- ja käsityöosaamista esille. Jätkänkynttilä-lauta on syntynyt rakkaudesta lajiin, arktiseen luontoon ja Rovaniemeen”, Leutola sanoo. 

Leutolan Treeform on valmistanut lumisurffeja ILAHU-tuotenimellä vuodesta 2014. Laudat ovat saavuttaneet suosiota myös kansainvälisesti. Treeform sai Vuoden arktinen muotoiluyritys -palkinnon Arctic Design Week -tapahtumassa vuonna 2016. 

“Rovaniemellä on valtava määrä aivan erityislaatuista luovuutta. Täällä kehitetty, suunniteltu ja käsityönä valmistettu lumisurffi on kansainvälisen luokan muotoiluosaamisen taidonnäyte. Laskijan luonnon hiljaisuuteen vievä, pohjoisiin olosuhteisiin luotu surffilauta heijastaa Rovaniemeä ja rovaniemeläisyyttä monella tasolla”, sanoo Rovaniemen kaupungin viestintä- ja markkinointijohtaja Heini-Tuuli Onnela.

Lumisurffi päivälainaan kirjastosta

Yhden Jätkänkynttilä-lumisurffilaudan koti on Rovaniemen pääkirjaston Aalto-salissa, josta sen voi lainata kirjastokortilla. Näin lajiin voi tutustua matalalla kynnyksellä. Samalla lauta esittelee kirjaston kävijöille pohjoista käsityöosaamista.

“Tiettävästi olemme ainoa kirjasto maailmassa, josta voi lainata lumisurffilaudan. Kirjaston tarjonta on laajentunut kirjojen lainaamisesta monipuolisesti vapaa-ajan, opiskelun ja työskentelyn mahdollistaviin palveluihin. Ilolla toivotamme lumisurffaamisesta kiinnostuneet tervetulleiksi kirjastoon”, sanoo kirjastonjohtaja Nina Sipola.

Lumisurffilauta on lainattavissa Lapin kirjaston kirjastokortilla yhdeksi vuorokaudeksi kerrallaan. Lautaa ei voi varata etukäteen, mutta sen saatavuutta voi tiedustella kirjastosta. Ikäraja lainaukselle on 16 vuotta.

Jätkänkynttilä-laudat täydentävät Rovaniemi-tuotteiden valikoimaa

Jätkänkynttilä-lumisurffi täydentää Rovaniemi-tuotteiden joukkoa, johon kuuluu jo muun muassa t-paitoja, mukeja ja tuubihuiveja sekä niin ikään Treeformin valmistamia puisia leikkuulautoja. Valikoima laajentuu jatkossakin paikallisilla yhteistyötuotteilla.

Numeroitu sarja lumisurffeja on myytävänä Rovaniemen kaupungin verkkokaupassa osoitteessa rovaniemi.fi/kauppa sekä kulttuuritalo Korundin Korundi Shopissa.

lautakirjastossa.jpg
Yksi lumisurffilaudoista on lainattavissa Rovaniemen pääkirjaston Aalto-salista