Etusivun uutislista

Rovaniemelle on perustettu uusi yhdistys kehittämään kaupunkikeskustaa

Julkaistu 17.3.2022 11:19

Juuri perustettu Rovaniemen elävä kaupunkikeskusta ry kehittää jatkossa kaupunkikeskustaa yhdessä yrittäjien, asukkaiden, tapahtuma- ja kulttuurituottajien sekä Rovaniemen kaupungin ja sen konserniyhtiöiden kanssa.

Rovaniemen_kaupunkikeskusta_profiilikuva_1080x1080px.jpg

Rovaniemellä kaupunkikeskustan kehittämiseen on kaivattu ratkaisua pitkään. Juuri perustettu yhdistys on nyt saatu luotua Rokke-kaupunkikeskustan kehittämistyön sekä yrittäjien ja eri sidosryhmien yhteisellä ponnistuksella.

- Lähdemme luomaan Rovaniemelle positiivista, viihtyisää ja elinvoimaista kaupunkikeskustaa. Yhdistys toimii myös linkkinä eri toimijoiden välillä lisäten tiedonvaihtoa, ennakoitavuutta ja suunnitelmallisuutta. Yhdistys haluaa olla aktiivisesti mukana kaupunkisuunnittelussa ja kehittämässä kaupunkia yhdessä Rovaniemen kaupungin ja sen konserniyhtiöiden kanssa, kertoo Rovaniemen elävä kaupunkikeskusta ry:n toiminnanjohtaja Miia Taivalantti.

Yhdistys toimii mahdollistajana. Aktivoimalla tapahtumatuotantoa yhteistyössä eri tapahtumatuottajien kanssa pyritään elävöittämään kaupunkikeskustaa.

- Kaupunkitapahtumien järjestämistä pyritään helpottamaan neuvonnalla ja opastuksella sekä kehittämällä lupahakuprosesseja ketterämmiksi. Yhdistys käy keskusteluja eri toimijoiden kanssa kaupunki-infran kehittämisen puolesta, jotta jatkossa tapahtumatuotannoille olisi paremmat puitteet kuten riittävästi sähköä ja toimivampi vesi- ja viemärihuolto, Taivalantti selittää.

Positiivinen kaupunkikeskusta

Kaupunkikeskusta tarvitsee tällä hetkellä positiivisempaa mielikuvaa ja imagoa, jota lähdetään kehittämään yhdessä jäsenyritysten kanssa. Yhdistys panostaa viestintään, korostaa kaupunkikeskustan hyvä puolia, nostaa esille erilaisia positiivisia kaupunkikeskustatekoja ja markkinoi aluetta niin asiakkaille kuin uusille yrittäjillekin.

Palvelujen löydettävyyttä parannetaan yhteismarkkinoinnilla, palvelukartoilla ja portaaleilla. Tarkoitus on järjestää erilaisia yrittäjien yhteisiä tempauksia ja tapahtumia keskustan elävöittämiseksi.

- Tulemme lisäämään viihtyisyyttä yhdessä kaupungin viherpalveluiden kanssa. Kiinnitämme jatkossa entistä enemmän huomiota kukkaistutuksiin, istumapaikkoihin ja erilaisia kaupunkitiloihin. Korostamme Lapin kahdeksaa vuodenaikaa ja somistamme keskustaa aina vuodenaikojen mukaan, Taivalantti kertoo.

Yhdistys aikoo olla vahvasti mukana Rovaniemen kaupunkisuunnittelussa tuomassa oman näkemyksensä keskustan kehittämisen puolesta.

Linkki liike-elämän ja päättäjien välillä

Yhdistyksen kautta jäsenet ja yhteistyökumppanit saavat paremmin äänensä kuuluviin niin Rovaniemen kaupungin ja sen konserniyhtiöiden kuin poliittisten päättäjien suuntaan.

- Aiomme ottaa kantaa asioihin, jotka voivat heikentää keskustan elinvoimaa tai siirtää painopistettä keskustasta pois. Samalla yhdistys on kehittämässä tulevaisuuden keskustaa ja mukana luomassa kaupunkikeskustavisiota. Rovaniemi on ansainnut aktiivisen keskustan ja me luomme sen yhdessä!

Seuraa yhdistystä: www.rovaniemenkaupunkikeskusta.fi (avautuu 17.3.)

Lisätietoja: 
Miia Taivalantti, toiminnanjohtaja, Rovaniemen elävä kaupunkikeskusta ry
puh.040 6264525 miia.taivalantti@rovaniemi.fi

ROKKE-logot.PNG

Rovaniemen_kaupunkikeskusta_fb-banneri_1640x720px.jpg