Rovaniemelle pitkään odotettujen kuntopor­taiden avajaisia juhlittiin torstaina: Yhdessä päivässä laskuriin 1576 nousua

Julkaistu 17.6.2022 9:53

Ounasvaaran rinteeseen loppukeväästä valmistuneiden kuntoportaiden virallisia avajaisia juhlittiin torstaina 16. kesäkuuta koleassa kesäsäässä, mutta sitäkin iloisemmalla mielellä. Tällä viikolla käyttöön otettu laskuri kertoo, että kuntoportaat ovat menestys: 1576 nousua päivässä on peräti viisinkertainen määrä verrattuna Ounasvaaran latu - ja talvikävelyreittien laskureiden ennätyslukuihin.

20220616-IMG_9133.jpg
Rovaniemen kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Eemeli Kajula ja REDU:n hallituksen puheenjohtaja Vesa Haapala avasivat virallisesti Rovaniemen kuntoportaat torstaina 16. kesäkuuta. Kuva: Henna Jokinen.

- Odotin portaiden valmistumista niin innoissani, että tulin testaamaan ne jo ennen kuin ne edes saatiin täysin valmiiksi. Portaista on tullut nyt tärkeä osa viikkoliikuntaani. Pyöräilen tänne kaupungista ja vedän yhdellä treenikerralla portaat ylös 3-5 kertaa, kertoo Merja Mikkonen.

Pyöräilyn ja kävelyn ohella uintia ja tanssia sekä talvella hiihtoa ja avantouintia harrastava Mikkonen on erityisen ilahtunut ja yllättynyt kuntoporrastreenin sosiaalisuudesta. Portaissa kohtaa tuttuja, joiden kanssa kuulumisia vaihdetaan liikunnan lomassa.

- Treeni on tehokasta ja kivaa! Eläkeläisenä minulla ei ole mihinkään kiire, vaan voin sykkeen noustessa jäädä välillä pitämään paussia ja tasaamaan hengitystä, Mikkonen sanoo.

IMG_3975.jpgMerja Mikkonen on aktiiviliikkuja, jonka viikko-ohjelmaan kuntoportaat ovat kuuluneet niiden valmistumisesta saakka. Kuva: Pia Jokela.

Lapin koulutuskeskus Redun opiskelijatyönä rakennetuissa portaissa on riittänyt kaikenikäistä ja -kuntoista liikkujaa ensimmäisistä päivistä asti ja aina aamusta iltamyöhään asti.

- Ounasvaaran kehittäminen jatkuu tästä eteenpäinkin. Seuraavaksi keskitytään opastusten parantamiseen ja lisäämiseen. Reitistöt meillä alkavat jo olla todella hyvässä kunnossa, Rovaniemen liikuntajohtaja Pekka Hämäläinen kertoo tyytyväisenä kuntoportaiden avajaistilaisuudessa.

Avajaisissa nauhojen leikkaamisen ja virallisen osuuden jälkeen kuntoportaiden alueella sai osallistua erilaisiin kilpailuihin ja vieraille tarjoiltiin jäätelöä.

20220616-IMG_9232.jpg

Kuntoportaat

Missä?
Portaat nousevat Ounasvaaran talvikävelyreitin alkupäästä. Kävellen tai pyörällä saapuessa ne löytyvät Jätkänkynttiläsillan jälkeisten alikulkukäytävien jälkeen.

Mitä?
Portailla on pituutta 96 metriä pitkät ja niissä on noin 140 askelmaa. Portaita 134 kpl. Leveyttä portaissa on pari metriä. Portaikon molemmin puolin on koko matkalla kaiteet.

Kenelle?
Haastetta riittää kaikenikäisille ja -tasoisille kuntoilijoille, myös niille, jotka eivät pysty juoksemaan sekä niille, jotka kaipaavat kovempaa treeniä. Tehoa voi säätää helposti nopeutta vaihtamalla - välttämättä ei tarvitse kiivetä ylös asti.

20220616-IMG_9168.jpg
Redun rakennustiimi juhlatunnelmissa! Kuva: Henna Jokinen

Jaa sivu