Rovaniemen Rock Academy saa lauantaina 6.5 vieraakseen kansainvälisen harmonikkataiteilija Netta Skogin

Julkaistu 27.4.2023 12:15

Vapun jälkeisellä viikolla lauantaina 6. toukokuuta Rovaniemellä järjestetään Rock Academy Festival Day. Rovaniemen nuorisopalveluiden järjestämässä tapahtumassa esiintyy Rovaniemen oman Angst Rodbackin lisäksi kolme Rock Academyssa mukana oleva bändiä eri puolilta Suomea. Tapahtumaan kuuluu myös klinikka, jota tulee Rovaniemellä pitämään kansainvälistä huippu-uraa tekevä harmonikkataiteilija Netta Skog. Monitoritalo Mondella järjestettävä tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Netta Skog-3.jpeg
Netta Skog on kiertänyt maailmaa mm. Suomen tunnetuimpien heavy metal -bändien mukana. KUVA: Sami Helenius / Fototinooa
Rock Academy -toiminta on nuorten musiikkivalmennusta ja se on lähtenyt liikkeelle Turusta hankkeena, jonka toiminta vakiintui ja levisi uusina hankkeina eri puolille Suomea. Rovaniemen Rock Academya tapahtumassa edustaa tänä vuonna toimintaan mukaan valittu, vuonna 2020 perustettu bändi Angst Rodback. Muut tapahtuman bändit tulevat Kuopiosta, Turusta ja Raahesta.

Rovaniemeläinen Angst Rodback on täynnä nuorta energiaa.

- Olemme valmiita viihdyttämään! Agendamme on tuoda kasarimeininkiä takaisin omalla soundilla. Olemme juuri työstämässä ensimmäisiä julkaisujamme yhdessä Rock Academyn kanssa. Lisää vaan tulta alle - me ollaan valmiita tekee töitä, lupaavat Angst Rodbackin nuoret soittajat.

Huippuvierailijana digiharmonikan maailmanmestari Netta Skog

Kaikille avoimeen ja maksuttomaan tapahtumaan kuuluu Rock Academy -klinikka, jota tulee pitämään kansainvälisestikin tunnettu harmonikkataiteilija Netta Skog. Hän on 16-vuotiaasta lähtien kiertänyt maailmaa eri heavy metal -bändien mukana luoden uutta näkökulmaa harmonikan soitolle ylipäätään.

Netta on esiintynyt muun muassa Nightwishin, Children of Bodomin ja Mokoman kanssa. Hän on myös kautta aikain toisena suomalaisena muusikkona valloittanut maailman suurimman sirkuksen, Cirque Du Soleilin lavat. Nyt hän saapuu Rovaniemen Rock Academylle kertomaan uskomattomasta urapolustaan ja esittelemään klinikalle tätä äärimmäisen erikoista soitintaan eli digiharmonikkaa, jonka maailmanmestaruudenkin hän on voittanut.

 

Mikä?


Rovaniemi Rock Academy

Toiminut vuodesta 2019, Vuosittain mukaan valitaan muutama nuorten bändi.

Rock Academy pyrkii parantamaan bänditoimintaa harrastavien nuorten edellytyksiä kehittyä musiikin osaajiksi ja mahdollisesti ammattilaisiksi.

Toiminta on bändeille maksutonta.

Ohjelma tarjoaa mukaan valituille yhtyeille:
- ohjattua studiotyöskentelyä säännöllisesti
- ohjattuja treenejä säännöllisesti
- musiikkialan ammattilaisten pitämiä klinikoita
- esiintymismahdollisuuksia
- laadukkaat videotuotannot ja promokuvat
- alueellisen ja valtakunnallisen musiikkialan yhteistyöverkoston sekä tuen musiikillisen kehityksen tukemiseksi.

IMG-4636.jpg
Kuva: Angst Rodback