Rovaniemen joukkoaltistumiset eivät tiettävästi johtaneet uusiin tartuntoihin – varovaisuus silti paikallaan

Julkaistu 13.10.2020 11:10

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui tiistaina 13.10. käsittelemään koronavirustilannetta, joka on rauhoittunut viime viikkoon nähden.

Koronavirus_kuvituskuva6.jpg
Viime viikon joukkoaltistumiset koulutuskeskus Redussa, lentopallopeleissä ja päiväkodeissa eivät tiettävästi ole johtaneet uusiin koronatartuntoihin. Viime viikolla Rovaniemellä tehtiin karanteeni- tai eristyspäätös noin 350 ihmiselle.

Kuntalaisten on kuitenkin syytä tiedostaa, että osa viime viikon tartunnoista on peräisin tuntemattomasta lähteestä, ja varovaisuus on edelleen paikallaan. On erittäin tärkeää noudattaa hygieniaohjeita ja turvavälejä sekä käyttää kasvomaskia julkisilla paikoilla silloin, kun turvavälejä ei ole mahdollista pitää.

Rovaniemen matkailun tilanne on huolestuttava, sillä hallitus ei ole toistaiseksi höllentänyt matkailua koskevia rajoituksia. Rovaniemen kaupunki on kuitenkin valmistautunut tehostamaan matkailijoiden testaamista tarvittaessa. Koulutuskeskus Redun kanssa tehdyn sopimuksen myötä aikuisopiskelijoita voidaan käyttää apuna matkailijoiden testauksessa.

Kaupungin yksiköt ovat tehneet suunnitelmat siitä, miten ne valmistautuvat mahdolliseen koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen. Suunnitelmissa muun muassa kerrotaan, miten yksikön keskeiset toiminnot turvataan tilanteessa, jossa henkilökuntaa sairastuu koronavirukseen.

Häiriötilanteen johtoryhmä päätti tehostaa työttömyyslukujen seurantaa. Johtoryhmä haluaa ajantasaista tietoa siitä, miten muun muassa matkailun tilanne näkyy työllisyysluvuissa.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia