Etusivun uutislista

Rovaniemen kaupungin väistötilojen vähentäminen etenee

Julkaistu 28.8.2020 15:35

Lisääntyneen etätyön myötä etenkin toimistotyötä tekevien työntekijöiden tilantarve on vähentynyt.

Rovaniemen kaupunki on selvittänyt työntekijöiden tilatarpeita, jotta ylimääräisistä väistötiloista voitaisiin luopua. Selvityksen tavoitteena on vähentää kustannuksia, kun lisääntyneen etätyön myötä etenkin toimistotyötä tekevien työntekijöiden tilantarve on vähentynyt.

Kaupungin työntekijöille on aiemmin vuokrattu väistötiloja omien tilojen sisäilmaongelmien vuoksi. 

Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio päätti 17.6.2020 asettaa työryhmän suunnittelemaan kaupungin työntekijöiden työpisteiden uudelleenjärjestelyä. Tavoitteena on, että suunnitelma on valmis syyskuun lopussa.

Suunnittelutyön ensimmäisessä vaiheessa on tehty kyselyjä, haastatteluja ja tutustumiskäyntejä kaupungin eri yksiköihin. Tiedonkeruuvaihe on nyt saatu päätökseen. Seuraavaksi suunnitellaan vaihtoehdot tilojen järjestelemiseksi ja vähentämiseksi.

Työntekijöiden kokemukset etätyöstä ovat olleet pääosin erittäin hyviä etenkin toimisto- ja asiantuntijatyötä tekevillä. Jatkossakin tavoitteena on tehdä työtä joustavasti ympäristössä, joka tukee parhaiten työn tekemistä ja tuloksellisuutta.

“Jo alustavat tulokset osoittavat, että tiivistämistä voidaan tehdä niin, ettei tingitä työtilojen laadusta”, työryhmän puheenjohtaja, henkilöstöjohtaja Antti Määttä toteaa.

Jaa sivu