Rovaniemen kaupunginhallitus keskittyy vuoden ensimmäisessä kokouksessa matkailu- ja markkinointiasioihin

Julkaistu 9.1.2024 18:34

Uutta Pajakylässä.jpg
Napapiirin kehittämisrahalla edistettäisiin esimerkiksi alueen ympärivuotista viihtyisyyttä.
Kaupunginhallitus kokoontuu vuoden ensimmäiseen kokoukseen maanantaina 15.1.2024. Hallituksen käsittelyssä on muun muassa matkailuun ja markkinointiin liittyviä aiheita. 

Napapiirin kehittäminen

Kaupunginhallitus käsittelee Napapiirin kehittämisrahaston käyttösuunnitelmaa vuodelle 2024.

Esityksen mukaan kehittämisrahaa myönnettäisiin ensi vuonna yhteensä 115 000 euroa. Kehittämiskohteita olisivat muun muassa Joulupukin pajakylän langattoman verkon ja suositun live-kameran ylläpito sekä kaupungin alueiden ympärivuotisen viihtyisyyden edistäminen ja vihersuunnitelman toteutus. Lisäksi rahaa varattaisiin mahdollisen joulutorin suunnitteluun ja toteutukseen. 

Käsittelyssä on myös Napapiirillä sijaitsevan matkailua palvelevan tontin ja maa-alueen vuokraamista koskevat luovutusehdot. Tontti esitetään vuokrattavaksi Santa Claus Holiday Village Oy:lle 30 vuodeksi. Rakennusoikeutta tontilla on 2120 kerrosneliömetriä. Rakentaminen olisi aloitettava vuosi vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta. Toinen maa-alue ei sisällä rakennusoikeutta, ja sen vuokra-aika olisi 10 vuotta. 

House of Laplandin ja Visit Rovaniemen markkinointisopimukset 


Kaupunginhallitus käsittelee House of Laplandin rahoitusta vuodelle 2024. Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunki myöntää House of Laplandille 177 628 euron suuruisen perusrahoituksen vuodelle 2024. Perusrahoitus mahdollistaisi yhtiön hallitun siirtymisen osaksi Lapin liiton toimintaa. 

Kaupunginhallitus antoi 18.12.2023 kokouksessaan Lapin liiton Lapin kunnilta pyytämän kannanoton selvitykseen, jossa kartoitettiin House of Laplandin toiminnan järjestämistä. Lausunnossa Rovaniemen kaupunki kannatti House of Laplandin hallituksen ja kuntajohtajakokouksen puoltamaa vaihtoehtoa toiminnan siirtämisestä Lapin liittoon.

Lapin liitto on Lapin kuntien omistama maakuntaliitto. House of Lapland on Lapin alueellinen markkinointiyhtiö, jonka omistajia ovat Lapin kunnat ja korkeakoulut. Esittelijänä House of Laplandin rahoitusta koskevassa pykälässä toimii kaupunginjohtajan sijainen, henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttä. 

Käsittelyssä on myös Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:n eli Visit Rovaniemen palvelusopimus. Sen kokonaishinnaksi esitetään edellisvuoden tapaan 760 000 euroa. Tällä Rovaniemen kaupunki ostaisi Visit Rovaniemeltä matkailu- ja markkinointipalveluita, kuten matkailuneuvontaa, matkailubrändin kehittämistä ja markkinointia, tapahtumamarkkinointia sekä vierailu- ja PR-palveluita. Vuoden 2024 sopimuksessa on painotettu erityisesti matkailun ympärivuotisuutta, kestävää kehitystä ja lumettoman ajan markkinointia.

Koko esityslista on julkaistu verkkosivuillamme (linkki alla).