Rovaniemen kaupunginhallitus kokoontuu perjantaina 15.10. – käsittelyssä lisätalousarvio ja aluevaalit tammikuussa 2022

Julkaistu 12.10.2021 17:37

Kaupunginhallituksen kokous.jpg

Rovaniemen kaupunginhallitus kokoontuu perjantaina 15.10. käsittelemään muun muassa kuluvan vuoden talousarvion  muutoksia. Lisäksi hallitus päättää kokouksessaan tammikuussa 2022 järjestettävien aluevaalien vaalipäivän 23.1.2022 äänestyspaikat sekä ennakkoäänestysajat ja -paikat.  

Kaupunginjohtajan esittää kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi muutettua talousarviota. Kokonaisuudessaan kaupungin vuoden 2021 tulos arvioidaan noin 0,6  miljoonaa euroa arvioitua heikommaksi, jolloin tulos on noin 2,1 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Keskeisimpiä talousarvioon vaikuttavia tekijöitä ovat seuraavat:

  • Koronakustannukset ovat muodostaneet huomattavan osan budjettiylityksistä: arvioitu koko vuoden kustannus on noin 12 miljoonaa euroa. Valtion odotetaan korvaavan välittömät koronasidonnaiset kustannukset täysimääräisinä. 
  • Menoja ovat aiheuttaneet myös sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä varhaiskasvatuksen kysynnän ennakoitua suurempi kasvu. 
  • Verotulotilitykset ovat toteutuneet ennakoitua suurempina: verotulot arvioidaan n. 6,6 miljoonaa euroa suuremmiksi kuin talousarviossa. 

Talousarvioon tehtävät muutokset on esitettävä valtuustolle talousarviovuoden aikana.   

Jaa sivu