Rovaniemen kaupunginhallitus valitsi kaksi työtä jatkoon Sairaalanniemen kaavakumppanuuskisassa

Julkaistu 17.12.2018 18:40

Sairaalaniemi

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtaja Esko Lotvosen esityksen mukaisesti, että Sairaalanniemen kehittämisen suunnittelua jatketaan kahden eri ryhmän kanssa:


Ryhmä 1 ”Viuhka”:

 

1) Arkkitehti: Arkkitehti- ja sisustussuunnittelutoimisto Viiri-Ylinenpää Oy

2) Rakennusliike: YIT Rakennus Oy


“Viuhkassa” Sairaalanniemelle tulisi 10 asuinkerrostaloa viuhkamaiseen muodostelmaan. Sairaalarakennukseen tulisi muun muassa palvelukoti, lääkäripalveluita, kuntoutus- ja saunatilat ja ravintola. Ylimpiin kerroksiin tulisi ryhmäkoteja. Lähelle jokea rakennettaisiin yleinen sauna, uimapaikka ja venelaituri.  


Ryhmä 3 ”Kruunu & Laavu”:

 

1) Arkkitehti: Arkkitehtityöhuone APRT Oy

2) Rakennusliike: Levi Rakennus Oy


“Kruunu & Laavu” -nimiseen ehdotukseen sisältyy kuusi asuinkerrostaloa ja sauna-kahvilarakennus. Lisäksi laajennettuun sairaalarakennukseen tulisi muun muassa hoivakoti, opiskelija-asuntoja ja tiloja yrityksille. Rannan eteläpuolelle rakennettaisiin saari, joka toimisi lähivirkistysalueena.


Jatkoselvitykseen valituista töistä teetetään taloudellisten vaikutusten arviointi ulkopuolisella konsultilla siten, että työ valmistuu tammikuussa 2019. Tarkoituksena on, että näistä toinen valittaisiin kaupungin kaavakumppaniksi ensi helmikuussa.


Rovaniemen kaupunki haki Sairaalanniemen kehittämiseen kaavakumppania lokakuussa päättyneellä kilpailulla, joka oli suunnattu arkkitehtitoimistoille, rakennusliikkeille ja rakennuttajille. Kilpailuun saapui viideltä eri ryhmältä yhteensä kuusi ehdotusta.


Kilpailuehdotuksia oli arvioinut jo ennakkoon kaupunginhallituksen jäsenistä ja virkamiehistä muodostettu työryhmä. Ryhmän näkemyksen mukaan Sairaalanniemellä tulee säilyttää pitkät näkymät syvälle alueen sisälle ja ulos, ja erityisesti Kemijoen rannan puolella rakennusten väleissä tulee olla väljyyttä ja tilaa vehreydelle. Lisäksi rantareitin väljyys ja viihtyisyys tulee säilyttää.


Sairaalanniemi sijaitsee Kemijoen rannassa lähellä Rovaniemen kirkkoa ja keskustaa. Tontin pinta-ala on 23 622 neliömetriä.


Kaikkiin kilpailuhdotuksiin voi tutustua oheisen jutun kautta: https://tinyurl.com/yagyumvj

 

Kaupunki järjestää Sairaalanniemen kehittämisestä kaikille avoimen yleisötilaisuuden 5.2.2019. Tilaisuudesta tiedotetaan vielä erikseen.

.

Elinvoimajohtajavalinta jatkokokoukseen


Kaupunginhallitus päätti siirtää elinvoimajohtajavalinnan käsittelyn keskiviikkona 19.12. pidettävään jatkokokoukseen. Kokous alkaa klo 8.30.

- Elinvoimajohtajan tehtävään on hakenut useita tehtävään sopivia henkilöitä. Kaupunginhallitus haluaa vielä tutustua hakijoihin ja miettiä päätöstä, jotta teemme Rovaniemen kannalta juuri oikean valinnan, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala (kesk.) kertoo.

Kaupunginhallitus käytti kokouksessaan äänestyspäätöksellä otto-oikeuttaan teknisen lautakunnan 10.12.2018 tekemään päätökseen koskien yksityistiekäytäntöjen päivitystä. Kaupunginhallitus haluaa pyytää asiassa lausunnot aluelautakunnilta. Otto-oikeuden käyttämistä esitti Esko-Juhani Tennilä (vas.). Päätös syntyi äänin  2-8 (1 tyhjää).

 

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan muun muassa myös, ettei kaupunki sitoudu osallistumaan Keski-Suomen asiakas- ja potilastietojärjestelmähankinnan konsortioon. Sitoutumispyynnön oli esittänyt kaupungille Lapin sote- ja maakuntavalmistelu.  Ennen sitoutumista merkittävään hankintaan kaupunki haluaa odottaa valtakunnalliset päätökset maakunta- ja soteuudistuksista.

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan myös mm. 46 teoksen lisälahjoituksen Rovaniemen taidekokoelmaan Jenny ja Antti Wihurin rahastolta.