Rovaniemen kaupunki etsii lapsille tukiperheitä

Julkaistu 23.8.2022 14:29

Lapsi viettää tukiperheessä yleensä yhden viikonlopun kuukaudessa.

lapsijavanhempi.jpg
Kuva: Juliane Liebermann / Unsplash

Rovaniemen kaupunki etsii tukiperheiksi tavallisia perheitä, joilla on aikaa ja halua viettää aikaa lapsen kanssa. Lapsi viettää tukiperheessä yleensä yhden viikonlopun kuukaudessa.

Tukiperhe on lapselle tasapainoinen ja turvallinen koti, jossa perheenjäsenten oma elämä ja ihmissuhteet ovat kunnossa. Perheellä tulee olla tilaa ja aikaa lapselle sekä valmiutta vastata lapsen tarpeisiin. 

Tukiperheiltä odotetaan kykyä hyväksyä erilaisuutta ja valmiutta yhteistyöhön lapselle tärkeiden henkilöiden sekä sosiaalityöntekijöiden kanssa.

Tukiperheet saavat neljän illan koulutuksen ja ohjauksen tukiperheenä toimimiseen. Toimiessaan tukiperheenä heillä on mahdollisuus jatkuvaan tukeen. 

Tukiperheeksi voi alkaa lapsiperhe, lapseton pariskunta tai yksinasuva, jolla on aikaa, kiinnostusta ja voimavaroja huolehtia lapsesta. Tukiperheille maksetaan perhehoidon hoitopalkkiota sekä kulukorvausta. Seuraava tukiperhevalmennus alkaa 20.9.2022. 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen valmennukseen 4.9.2022 mennessä: perhehoito@rovaniemi.fi. Lisätietoja voi kysyä myös sosiaalityöntekijä Virve Simoselta, p. 040 634 1342.

Jaa sivu