Etusivun uutislista

Rovaniemen kaupunki ja Arctic Design Week tarjoaa rovaniemeläisille uuden Aalto-elokuvan Bio Rexissä

Julkaistu 17.9.2020 8:55

Rovaniemi tarjoaa kaupunkilaisille uuden Aalto-elokuvan tilausnäytännön elokuvateatteri Bio Rexissä maanantaina 28. syyskuuta kello 18. Paikalla on elokuvan rovaniemeläislähtöinen ohjaaja Virpi Suutari, joka on kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainion haastateltavana näytännön jälkeen. Rajoitettu määrä pääsylippuja on noudettavissa nopeusjärjestyksessä kauppakeskus Rinteenkulman Osviitasta torstaihin 24.9. mennessä.

Aalto_1080a.jpg

Aalto on palkitun dokumentaristin Virpi Suutarin dokumenttielokuva modernismin mestareista arkkitehti Alvar ja Aino Aallosta sekä heidän teoksistaan ympäri maailmaa. Elokuva nostaa ansaitusti esille Aino Aallon tarina Alvarin tasa-arvoisena kollegana.

- Olen erityisen iloinen näytöksestä kotikaupungissani, sillä Aalto-elokuva ei olisi syntynyt ilman lapsuudenkokemuksiani Rovaniemen kirjastossa. Toivotan rovaniemeläiset jakamaan Aaltojen hämmästyttävän tarinan ja keskustelemaan kanssani elokuvan jälkeen, sanoo Virpi Suutari.

Syvälliseen arkistotyöhön ja nykypäivässä kuvattuun materiaaliin pohjautuva dokumentti kuljettaa katsojan kiehtovalle matkalle Aaltojen rakkaustarinaan ja heidän ajatteluunsa ikonisten teosten taustalla. Elokuva avaa poikkeuksellisen pariskunnan elämää ja heidän yhteistyönsä taustoja. Siinä on runsaasti ennennäkemätöntä ja -kuulematonta arkistomateriaalia, kuten Aaltojen rakkauskirjeitä sekä Göran Schildtin Aallon elämänkertaa varten nauhoittamia taustahaastatteluja.

Elokuva perustuu laajaan taustatyöhön ja sitä varten on haastateltu Aaltojen läheisiä ja kansainvälisiä huippututkijoita eri puolilla maailmaa. Elokuvassa vieraillaan monissa Suomen Aalto-kohteissa: Rovaniemen lisäksi Helsingissä, Imatralla, Jyväskylässä, Seinäjoella ja Säynätsalossa sekä Venetsian Paviljongissa, Viipurin kirjastossa ja Cambridgessa. Matkalla kohdataan myös Rockefellerit, Le Corbusier sekä monia muita legendaarisia kulttuurihahmoja.

Keskiössä on ihminen, inhimillinen Alvar Aalto. Elokuvassa henkilökohtainen tarina kietoutuu orgaanisella tavalla arkkitehtuuriin ja työhön. Se on elokuva rohkeista ja aikaansa edellä olleista luovista taiteilijoista ja yrittäjistä, Alvarista, Ainosta ja Elissasta, jonka kanssa Aalto meni naimisiin 1952 Ainon kuoleman jälkeen.

Aallon ovat tuottaneet Timo Vierimaa, Virpi Suutari ja Martti Suosalo Euphoria Filmille.

Aalto

Ensi-ilta: 4.9.2020
Kesto: 1 t 43 min
Levittäjä: StoryHill Oy
Ohjaaja: Virpi Suutari
Pääosissa: Alvar Aalto, Aino Aalto, Elissa Aalto

KATSO TRAILERI TÄÄLTÄ

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia