Rovaniemen kaupunki ja Pilke päiväkodit neuvottelevat kahden päiväkodin siirrosta kaupungille

Julkaistu 20.3.2023 19:30

Muutos ei edellytä perheiltä mitään toimenpiteitä. Lasten päiväkotipaikat säilyvät ennallaan.

päiväkoti.jpg
Rovaniemen kaupunki ja Pilke päiväkodit Oy ovat alustavasti neuvotelleet, että Pilke päättäisi toiminnan Rovaniemen Kuukkelin ja Mäkirannan päiväkodeissa. Päiväkodit siirtyisivät liikkeenluovutuksena Rovaniemen kaupungille, ja niiden toiminta jatkuisi kaupungin omana toimintana. Esitys liikkeenluovutuksesta on tullut Pilke päiväkodit Oy:lta. 

“Molemmat päiväkodit ovat olleet kannattamattomia. Erityisesti vuorohoitoa Kuukkelissa ei ollut mahdollista saada kannattavaksi”, sanoo Pilkkeen aluejohtaja Piia Kekkonen.

“Varhaiskasvatusala kärsii henkilöstöpulasta, emmekä jatkuvasta yrityksestä huolimatta saaneet näihin päiväkoteihimme tarpeeksi kelpoisuusehdot täyttävää henkilökuntaa. Nyt keskitymme tarjoamaan palvelua Rovaniemellä jatkavissa kolmessa Pilkkeen päiväkodissa. Niissä toiminta jatkuu normaalisti”, Kekkonen jatkaa. 

Kaupungin tavoitteena on vakauttaa päiväkotien arki muun muassa henkilöstöjärjestelyillä. Kaupunki voi esimerkiksi siirtää näihin yksiköihin kokeneita työntekijöitä muista päiväkodeista. Kaupungilla on Rovaniemellä yhteensä 25 päiväkotia.

“Muutos ei edellytä perheiltä mitään toimenpiteitä. Lasten päiväkotipaikat säilyvät ennallaan. Toivomme myös, että nykyinen henkilöstö jatkaa näissä päiväkodeissa”, sanoo Rovaniemen varhaiskasvatuksesta vastaava päällikkö Tarja Kuoksa. 

Päiväkotien siirto kaupungin omaksi toiminnaksi tulee Rovaniemen sivistyslautakunnan päätettäväksi torstaina 30.3. Siirto voisi näillä näkymin tapahtua toukokuun alussa. 

Kaupunki ja Pilke päiväkodit ovat informoineet Rovaniemen yksiköittensä henkilökuntaa ja perheitä asiasta maanantaina. Päiväkotien perheille järjestetään infotilaisuus tiistaina. Vanhemmille on lähetetty tilaisuuteen kutsu päiväkotien Daisy-palvelun kautta.