Rovaniemen kaupunki ja kaupungin kummityttö ovat nyt täysi-ikäisiä: Suuri maailma kutsuu Eveliinaa

Julkaistu 16.1.2024 12:06

Uuden Rovaniemen ensimmäisenä vauvana vuonna 2006 syntynyt kaupungin kummityttö Eveliina Saavalainen sai nauttia 18-vuotiskakkuaan tänä vuonna aikuiseen makuun sopien eli juhlavasti ravintolaillallisella. Yhdessä kaupungin kanssa jo täysi-ikäiseksi varttuneen syntymäpäiväsankarin kanssa juhlapöytään istuivat Rovaniemen vapaa-ajan palvelualuepäällikkö Merja Tervo sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Susanna Junttila. Heillä on ollut etuoikeus seurata, kuinka pienestä tytöstä on kasvanut avoin, sisältä ja ulkoa kaunis nuori nainen.

IMG_5986.jpg
Eveliina Saavalainen sai lahjaksi kaupunkikummiltaan uuden muumimukin kuten jokaisena syntymäpäivänään.

Haikealtakin tuntuva ilta oli täynnä keskustelua ja Eveliinan tulevaisuuden suunnitelmia. Lukion toista luokkaa käyvän nuoren elämässä tapahtuu nyt paljon. Ajankohtaisia asioita ovat autokoulu, vanhojen tanssit, tulevat ylioppilaskirjoitukset ja se isoin kysymysmerkki - jatkokoulutus ja ammatinvalinta.

- No, nyt kyllä keskityn täysin helmikuisiin vanhojen tansseihin! Vaaleanvihreä iltapuku on löytynyt jo hyvissä ajoin ja tanssiparikin on valittu jo vuosi sitten. Ihanaa, että nyt se päivä lähestyy ja enää on reilut pari viikkoa, kun Lyskalla jo tanssitaan, Eveliina iloitsee.

Vuoteen on mahtunut iloja ja suruja. Ikimuistoisia juhlahetkiä on vietetty säihkyvissä 18-vuotisbileissä ja surun hetkistä raskain oli hyvästijättö omalle, 9-vuotiaalle Jessi-koiralle.

- Vieläkin kotiin tullessani odotan Jessin juoksevan vastaan. Haluan kyllä tulevaisuudessa itselleni koiran, mutta ei vielä. Minulla on nimittäin suunnitelmissa muuttaa jonnekin opiskelemaan. Olen saanut tänä vuonna matkustaa Lontoossa ja Kreikan Rodoksella ja minulla vahvistunut toive siitä, että opiskelupaikkakin löytyisi löytää jostakin toisesta kaupungista. Täällä ei myöskään ole niitä opiskelumahdollisuuksia, jotka minua kiinnostavat eniten kuten vaikkapa psykoterapian opintoja.

Tulevia opintoja silmällä pitäen Eveliina aikoo kirjoittaa psykologian, matematiikan, englannin, äidinkielen, uskonnon ja terveystiedon. Urakoitavaa siis riittää.

IMG_6019.jpg
Onnittelijat ja päivänsankari! Merja Tervo (vas.) Eveliina Saavalainen ja Susanna Junttila (oik.) sopivat, että seuraava tapaaminen on Eveliinan vanhojen tansseissa 2.2.2024.

Maailmalle mukaan ja tulevan, oman kodin tarpeisiin Merja Tervo ja Susanna Junttila toivat Eveliinalle lahjaksi perinteisen Muumi-mukin lisäksi kattilan ja paistinpannun.

- Koko kaupunginhallitus lähetti sinulle terveisiä ja onnitteluja. Vastahan sinä synnyit, moni ihmetteli. Ei kannata turhaan pelätä maailmalle lähtöä. Laivoillakin on turvallista olla satamassa, mutta niitä ei ole tehty sitä varten, Susanna Junttila evästi päivänsankaria.

18 bileet.jpeg
Eveliinan 18-vuotissynttäreitä juhlittiin näyttävästi. Mukana biletunnelmissa Even ystävät Hilla (oik.) ja Hanni. Kuva: Eveliinan kuva-albumi.