Rovaniemen kaupunki kannustaa ottamaan tarjolla olevat koronarokotukset

Julkaistu 1.6.2022 13:06

Rokotteen ottamisella suojaat paitsi omaa terveyttäsi myös terveydenhuollon kantokykyä hoitaa kaikkia muitakin sairauksia.

rokotus.jpg

(Päivitetty 2.6. klo 13:47 lisäämällä tieto, että myös 70–79-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat saavat neljänsiä rokotteita.) 

 Rovaniemen kaupunki kannustaa edelleen kuntalaisia koronarokotuksiin ja tarjolla olevien tehosteiden ottamiseen THL:n suositusten mukaisesti. Jos et ole vielä saanut sinulle kuuluvia rokotuksia, voit hakea rokotuksen Rovaniemen kaupungin rokotuspisteeltä  Koskikatu 25, 3. krs., kauppakeskuksen eteläpääty. Aikoja on runsaasti tarjolla. 

Rokote suojaa hyvin vakavalta koronavirustaudilta. Rokotteen ottamisella suojaat paitsi omaa terveyttäsi myös terveydenhuollon kantokykyä hoitaa kaikkia muitakin sairauksia.

Rokotuspisteellä tarjotaan ensimmäisiä, toisia, kolmansia sekä neljänsiä koronarokotteita. Myös 5–12-vuotiaiden rokotteita on edelleen tarjolla.

Rokotukseen tulee varata aika. Ajan voi varata ajan verkossa osoitteessa rovaniemi.terveytesi.fi tai puhelimitse numerosta 016-322 4913 arkisin klo 9–14. Tästä numerosta saat myös lisätietoa rokotukseen liittyvistä asioista, esimerkiksi rokotusjärjestyksestä.

Tällä hetkellä Rovaniemi antaa neljänsiä koronarokoteannoksia THL:n suosituksen mukaisesti

  • riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70–79-vuotiaille
  • 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille
  • 80 vuotta täyttäneille
  • iäkkäiden hoivakodeissa asuville
  • iäkkäille koti- tai omaishoidon piirissä olevilleiäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet siten, että eivät pärjää yksin kotona

Rovaniemellä myös iäkkäät omaishoitajat saavat halutessaan 4. rokotteen.

Neljännen rokotteen voi saada, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Sairastettu koronavirustauti vastaa yhtä rokotusta. Tässä tilanteessa neljättä rokotusta ei tarvita eikä suositella (poikkeuksena tälle tautiin sairastuminen alle 6 viikon sisällä rokotuksesta, jolloin myös 4. rokotus katsotaan tarpeelliseksi). 

Lisätietoa Rovaniemen koronarokotuksista löytyy kaupungin verkkosivuilta osoitteesta rovaniemi.fi/koronarokote.

 


Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita