Rovaniemen kaupunki kutsuu iloisiin kesätapahtumiin kylille ja keskustaan

Julkaistu 4.7.2023 13:43

Rovaniemen kesän kulttuuritapahtumissa koetaan rakkauden täyteisiä tangoja, iltapäivätansseja, moottorikelkkailua keskellä kesää, kyläfestivaaleja ja iloista markkinahumua.

teatteri tie.jpg
Kesätapahtumakalenteri on tänä vuonna täynnä elämyksiä kylillä ja kaupungissa. Teatteri Tien Päällä matkustaa vierailulle Rovaniemelle ja esittää pääkirjaston edustalla Aisopoksen opettavaisia eläintarinoita tiistaina 11.7. klo 15. Kuva: Hannu Raatikainen.

Kesän 2023 kylätapahtumat

Yläkemijoen markkinat la 8.7.
Perinteisillä Yläkemijoen markkinoilla esiintyy LappiLove klo 10.15-11.00. Yleisölle maksuttoman konsertin tapahtumaan on tuottanut Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto ja esitystä tukee Rovaniemen kylien kehittämissäätiö. Markkinoilla kuullaan myös kaupunginjohtajan puhe. Osoite: Kuusamontie 4973.

LappiLove_vaalea_2.png

Watercross SM-sarjan toinen osakilpailu pe-la 7.-8.7. Hirvaalla
Moottorikelkkailua keskellä kesää? Kyllä! Jännittäviä hetkiä tarjoavaan Lapin Moottorikelkkailijat ry:n järjestämään kisatapahtumaan on vapaa pääsy. Osoite: Toukolantie 49, Hirvas

Pe 7.7
Kisojen etkoilla Johannan karaoke hotellin rannassa klo 20 alkaen.
La 8.7.
Karsinnat klo 11
Finaalit noin klo 14

Tapahtuma-alueen buffetissa on myynnissä virvokkeita, ruokaa, makkaraa ja pullakahvit. Jatkoilla hotellin rannassa Laskuteline klo 21 alkaen. Konsertin on tuottanut Hotelli Metsähirvas yhdessä Rovaniemen kaupungin kanssa ja sitä tukee Rovaniemen kylien kehittämissäätiö.Tapahtumaan järjestetään nonstop-kuljetukset. Bussi kulkee reittiä edestakaisin koko tapahtumapäivän klo 9.30-02.00. Kuljetus on maksullinen 5 € suunta/hlö. Lisätietoja kuljetuksista: Hotelli Metsähirvas, 040 031 5099, info@metsahirvas.fi

Teatteri Tie ke 12.7. klo 15-16
Kettu ja korppi -lastenesitys 12.7.2023 klo 15 Hiskin museolla (Hiskintie 9)
Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ikäsuositus: yli 5-vuotiaat.
Tapahtuman järjestää Rovaniemen kulttuuritoimisto yhteistyössä Hiskin museon kanssa.

Teatteri Tie herättää henkiin Aisopoksen opettavaiset eläintarinat. Nämä tuhansia vuosia vanhat, juonikkaat faabelitimantit ovat ikiaikaisin osa ihmiskunnan yhteistä kertomusperinnettä ja niiden sisältämät opetukset ansaitsevat tulla jaetuksi jokaiselle sukupolvelle jokaisena aikana. Pienoisnäytelmien välissä Teatteri Tie jutustelee yleisön kanssa tarinoiden opetuksista ja tarjoaa erityisesti tietysti lapsille mahdollisuuden matkia eläimiä ja leikkiä teatterileikkejä nähtyjen episodien innoittamina.

hylätty4 (2).jpg

Markku Uhlbäck & Juho Kela la-su 15.-16.7.
Kuopiolainen laulaja-luokanopettaja Markku Uhlbäck kertoo laulaneensa ammatikseen pian seitsemän vuoden ajan. Artistiuran läpimurto tuli Seinäjoen Tangomarkkinoilla sijoittuen vuosina 2016 ja 2017 kisassa toiseksi. Sittemmin Markku on kiertänyt konserttisaleja, kirkkoja, ravintoloita, lavoja ja kaikenlaisia, suurempia ja pienempiä, esiintymisareenoita kautta maan. Myös musikaalit ovat tulleet tutuiksi. Markun mukana konserteissa kiertää pianisti siilinjärveläinen pianisti Juho Kela, jonka erikoistaito on soittaa kuulokorvalta ilman nuotteja.

Konsertti Veittivaaran veto -tapahtumassa Tennilässä La 15.7. klo 16 

Tapahtumaan on vapaa pääsy. osoite: Veittivaarantie 76. Kyläyhdistyksen kahvio palvelee tapahtymassa, jonka järjestää Tennilän nuorisoseura yhteistyössä Rovaniemen kaupunki. Tapahtumaa tukee Rovaniemen kylien kehittämissäätiö

Konsertti ja tanssit Porokarin kylätilalla Su 16.7. klo 16 

Lauluja rakkaudesta -konsertissa kuullaan kauneimpia, suurimpia ja toivotuimpia suomalaisia rakkauslauluja kautta aikain. Tapahtumassa kyläyhdistyksen kahvio palvelee tanssikansaa. Järjestäjä toimii Porokarin kyläyhdistys yhteistyössä Rovaniemen kaupunki. Tapahtumaa tukee Rovaniemen kylien kehittämissäätiö. Liput 10 € ovelta.

Kesäpäivä Saariniemessä La 15.7.2023 klo 13:00

Ohjelmassa Talviteatteriyhdistys ry:n kesäproduktio ”Pankissa”. Näytelmän on ohjannut Leena Aspegrén. Lisäksi kuullaan Elli Koivurannan esittämänä ”Runoja elämän varrelta” sekä kansanpelimanni Antero Pallarin ”Lauantain toivotut”. Väliajalla avoinna Räiskälekahvila.

Tapahtuman järjestää Talviteatteriyhdistys ry. Yhteistyössä Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto. Liput 10 €, lapset alle 11 v. ilmaiseksi (ulkotapahtuma). Osoite: Saariniementie 131, Vanttausjärvi.

Juisen karaoketanssit Lohinivan tanssitalolla La 29.7.  klo 21-01
Juise & Extemporen viihdyttävä karaoketanssi-ilta, jossa jokainen voi olla illan tähti. Tapahtuman osoite: Kieringintie 14. Liput 5€
Kyläyhdistyksen kahvio on avoinna tapahtuman ajan, mutta maksaa voi vain käteisellä. Lohinivan kyläyhdistys järjestää illan yhteistyössä Rovaniemen kaupungin kanssa. Tapahtumaa tukee Rovaniemen kylien kehittämissäätiö.

 

Keskustassa tapahtuu

Teatteri Tie: Kettu ja korppi Ti 11.7. klo 15

Rovaniemen pääkirjaston edustalla päästään kuulemaan Aisopoksen (620-564 eaa.) opettavaisia eläintarinoita. Pienoisnäytelmien välissä esiintyjä jutustelee yleisön kanssa tarinoiden opetuksista ja tarjoaa mahdollisuuden matkia eläimiä ja leikkiä teatterileikkejä nähtyjen episodien innoittamina. Esityksen järjestää Rovaniemen kulttuuritoimisto yhteistyössä kirjastopalvelujen kanssa. Vapaa pääsy.

Markku Uhlbäck & Juho Kela la-su 15.-16.7.
Kuopiolainen laulaja-luokanopettaja Markku Uhlbäck kertoo laulaneensa ammatikseen pian seitsemän vuoden ajan. Artistiuran läpimurto tuli Seinäjoen Tangomarkkinoilla sijoittuen vuosina 2016 ja 2017 kisassa toiseksi. Sittemmin Markku on kiertänyt konserttisaleja, kirkkoja, ravintoloita, lavoja ja kaikenlaisia, suurempia ja pienempiä, esiintymisareenoita kautta maan. Myös musikaalit ovat tulleet tutuiksi. Markun mukana konserteissa kiertää pianisti siilinjärveläinen pianisti Juho Kela, jonka erikoistaito on soittaa kuulokorvalta ilman nuotteja.

La 15.7. klo 13 Kolpeneen palvelukeskus, osoite Myllärintie 35
Tapahtumaan on vapaa pääsy. Sadesäällä konsertti salissa. Konsertti on osa Rovaniemen kaupungin kaupunginosa-tapahtumien sarjaa, jossa järjestetään kulttuuritapahtumia kaupunginosissa vuoden 2023 aikana. Konsertin on tuottanut Rovaniemen kaupunki yhteistyössä Kolpeneen palvelukeskuksen kanssa.

image (1) (1).png

Ahmed AG Kaedy 28.7. Rovaniemellä
Tuareg-kitaristi ja laulaja Ahmed Ag Kaedy (s. 1979) tekee heinäkuussa kahden viikon mittaisen Suomen kiertueen. Ag Kaedy on arvostetun Amanar de Kidal -yhtyeen johtaja ja intensiivinen sooloesiintyjä. Hänen keikkansa ovat herkkiä ja tunnelmallisia. Aavikon hiljaisuus on niissä vahvasti läsnä. Ahmed Ag Kaedy on esiintynyt laajalti Afrikassa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Tämä on hänen ensimmäinen laajempi kiertueensa Suomessa.


Rovaniemellä pe 28.7.

Yhteisötalo Kontu, Ounasrinne. Osoite: Salmenperä 2
Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tilaisuudessa on kahvio klo 16-18. Konsertti alkaa klo 18.00.
Tapahtuman järjestää Rovaniemen kaupunki ja Arktiset maahanmuuttajat - Arctic immigrants ry. Konsertti on osa Rovaniemen kaupungin kaupunginosa-tapahtumien sarjaa, jossa järjestetään kulttuuritapahtumia kaupunginosissa vuoden 2023 aikana.


_J1A0167 (2).jpg

Opastetut kulttuurikävelyt

Kulttuurikuntoilu on oiva tapa katsoa kotikaupunkia tarkemmin silmin. Kävelyretket ovat tarkoitetut ylisukupolvisiin kohtaamisiin ja hiljaisen tiedon vaihtoon. Kävelyretkillä on aina asiantunteva opas kertomassa eri näkökulmista tarinoin, kuvin, faktoin kulttuurikohteista tai paikallisesta kirjallisuudesta. Opastetut kävelyt ovat maksuttomia tapahtumia säävarauksella. Kävelyretket järjestetään aina keskiviikkoisin, kellonajat vaihtelevat. Tänä kesänä on yksi kielikylpykävelykin englanniksi. Kävelyretket on tuottanut Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto yhteistyössä Rovaniemen taidemuseon, kaupunginkirjaston ja kaupunkioppaiden kanssa.

Omaehtoiseen kulttuurikuntoiluun kartat Osviitasta, kirjastosta ja muista kaupungin kulttuuritaloista, sekä verkkosivuilta https://www.rovaniemi.fi/Vapaa-aika/Kulttuuriyksikot-ja-museot/Kulttuurikuntoilu

KIRJALLINEN KÄVELY (Lähtöpaikka: Kirkkolammen opastetaululta)
Ke 5.7.2023 13-14 ja ke 12.7.2023 13-14 Kirkkolampi
Pieniä kirjoja, suuria tarinoita maailmalta. Opas Kati Lukkarinen, Rovaniemen kaupunginkirjasto.

VOIMAMIEHIÄ, VEDENNEITOJA JA VAELTAVIA VOILEIPIÄ (Lähtöpaikka: Lapin jälleenrakentamisen muistomerkiltä)
ke 19.7.2023 18-19.15
Lapin jälleenrakentamisen muistomerkki, Asemieskatu, 96100 Rovaniemi

Huvien ja huvittelun Rovaniemi. Aikamatka 1900-luvulle.
Opas Salme Tarkiainen, Kaupunkioppaat.

KIELIKYLPYKÄVELY, TOUR IN ENGLISH LANGUAGE
ke 26.7.2023 18-19 Rovaniemen kaupunginkirjasto, Jorma Eton tie 6, 96100 Rovaniemi
(Start in front of main entrance municipal library of Rovaniemi)
Guided tour in English language about Alvar Aalto public library building in Rovaniemi. Guide Frank Nieuwenhuizen. Free event.

Juho.jpg
Pianisti Juho Kela, jonka erikoistaito on soittaa kuulokorvalta ilman nuotteja, säestää Markku Uhlbäckia, joka sijoittui Seinäjoen Tangomarkkinoilla kisan kakkoseksi.