Etusivun uutislista

Rovaniemen kaupunki palkkaa yli 20 työntekijää peruskouluihin valtion koronatuella

Julkaistu 7.8.2020 9:41

Koulut alkavat keskiviikkona 12.8. lähiopetuksessa, ja etäopetukseen siirrytään tarvittaessa.

Koululaiset istuvat luokassa pulpettien äärellä.

Rovaniemen kaupunki palkkaa yli 20 työntekijää perusopetukseen tulevaksi lukuvuodeksi. Joukossa on koulunkäynnin ohjaajia, luokanopettajia ja mahdollisesti opinto-ohjaaja. Pestit ovat määräaikaisia, ja rekrytoinnit ovat käynnissä.

Työntekijät palkataan valtiolta saadun avustuksen turvin. Rovaniemen kaupunki sai heinäkuun alussa opetusministeriöltä 451 000 euron avustuspotin, jolla on tarkoitus tasoittaa koronaepidemiasta johtuneiden poikkeusolojen vaikutuksia perusopetukseen.

Aiemmin keväällä kaupunki sai valtiolta 600 000 euroa sellaisten opettajien palkkaamiseen, jotka toimivat joustavasti eri opetusryhmien tukena. Hekin aloittavat työnsä syyslukukauden alkaessa.

“Olemme hyvin tyytyväisiä, että saimme avustusta henkilökunnan palkkaamiseen. Parhaillaan valmistelemme avustushakemusta opetushallitukselle lukiokoulutuksen osalta”, sanoo koulutuspalvelujen palvelualuepäällikkö Kai Väistö Rovaniemen kaupungilta.

Koulut alkavat 12.8. lähiopetuksessa – etäopetukseen siirrytään tarvittaessa

Rovaniemen peruskoulut ja lukiot aloittavat toimintansa ensi keskiviikkona 12.8. lähiopetuksessa. Kouluilla on kuitenkin lupa siirtyä tarvittaessa etäopetukseen, jos lähiopetusta ei voida järjestää turvallisesti esimerkiksi koronatilanteen muuttuessa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos päivittivät 4.8. koulutuksen järjestäjille ja oppilaitoksille keväällä antamaansa koronaohjeistusta.

Kouluun ei saa jatkossa saa tulla hengitystieinfektio-oireisena, ennen kuin mahdollinen koronavirustartunta on suljettu pois testeillä.

Jos koululaisilla tai henkilökunnalla todetaan koronavirustartunta, altistuneet asetetaan karanteeniin 14 vuorokaudeksi.

Koronatartuntojen ehkäiseminen vaatii Rovaniemen kouluilta lukuisia erityisjärjestelyjä. Ruokailuja ja välitunteja porrastetaan, ulkona tapahtuvaa opetusta lisätään, oppilaiden ja opettajien siirtymiä tilojen välillä vältetään ja opetusryhmiä pidetään mahdollisuuksien mukaan erillään. Hygieniakäytäntöihin ja siivouksiin kiinnitetään erityishuomiota.

Jokainen koulu ohjeistaa vielä tarkemmin oppilaita ja heidän perheitään koulutyön aloituksesta Wilmassa.

Koulutuspalvelujen päällikkö Kai Väistö lähtee syyslukukauteen positiivisella ja luottavaisella asenteella.

“Olen tyytyväinen, että keväällä vaikeasta tilanteesta huolimatta ehdimme saada kokemusta etäopetuksesta. Lisäksi saimme kahden viimeisen kouluviikon aikana testata koronaohjeistuksen toimivuuden lähiopetuksessa. Nyt voimme huomioida monet asiat vielä paremmin.”

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia

 • 2.6.2021

  Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuissa muutoksia 1.8.2021 alkaen

  Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki muuttuu 1.8.2021 alkaen. Asiakasmaksuja alennetaan korottamalla maksujen perusteena olevia tulorajoja 31 prosenttia. Lisäksi sisaruksilta perittäviä maksuja alennetaan siten, että toisesta lapsesta perittävä maksu on 40 prosenttia (nykyisen 50:n sijaan) nuorimman lapsen laskennallisesta kokoaikaisen varhaiskasvatuksen maksusta.

 • 11.5.2021

  Nuorisopalvelut järjestää toimintaa kesälomalla

  Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut järjestää jälleen toimintaa eri-ikäisille nuorille ja lapsille koulujen kesäloman aikana. Toiminnasta tiedotetaan pitkin kesää nuorisopalveluiden sometileillä.

 • 11.5.2021

  Nuorisotyön ammattilaiset jalkautuvat päättäjäisviikonloppuna

  Nuorisotyön ammattilaiset jalkautuvat nuorten keskuuteen koulujen päättäjäisviikonloppuna moniammatillisella joukolla. Myös vapaaehtoisia aikuisia koulutetaan mukaan.