Rovaniemen kesäjuhlassa palkittiin jälleen kaupungin henkilöstöä työkavereiden ehdotusten perusteella

Julkaistu 30.5.2023 9:40

Kenen työkaverisi työskentelyssä on nähtävissä energiaa, sujuvuutta ja muutosta luovaa virtaa? Kuka loistaa sisäistä hehkua ja inhimillistä lämpöä? Kenen teot työpaikalla nostavat ilmapiiriä sekä kannustavat rohkeisiin ja luoviin ratkaisuihin? Tällaisilla, Rovaniemen brändistä nousseilla kriteereillä, palkittiin kaupungin työntekijöitä perjantaina 26. toukokuuta 2023 vietetyssä kesäjuhlassa.

Roi henkilöstöjuhla 2023-41.jpg
Vuoden 2023 palkittavia potretissa: Vasemmalta Pertti Onkalo, Tiina Pesola, Mari Vuorisalo, Päivi Pihlaja, Tarja Kuoksa, Anu Kulmala ja Julia Pihavainio.

Ehdotuksia olivat saaneet kevään aikana jättää kaikki Rovaniemen kaupungin työntekijät. Palkittavien valinta tehtiin anonyymisti eli valinnan tehnyt raati näki vain ehdotettuun henkilöön liittyvät perustelut ilman nimeä.

Lappia-talolla järjestetyn palkitsemistilaisuuden tunnelma oli riemukas, kun palkintojen jakajat eli kaupunginjohtaja, toimialajohtajat sekä henkilöstö- ja hallintojohtajat saivat näyttää lavalla parhaat tanssimuuvinsa. Palkitsemisperusteet puolestaan herkistivät paitsi palkinnon saajat myös yleisön eli kaupungin palveluksessa työskentelevän henkilöstön.

- Työntekijöiden onnistumisten jakaminen ja yhteinen ilo olivat juhlassa tänäkin vuonna pääosassa. Tätä perinnettä tullaan kyllä jatkamaan, sanoo kaupungin henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttä.

 

Virta-palkinto: Ounasrinteen peruskoulun rehtori Mari Vuorisalo

Mari Vuorisalo on työkavereiden mukaan lyhyessä ajassa onnistunut muokkaamaan johtamastaan koulusta suvaitsevamman, monikulttuurisemman ja yhteisöllisemmän paikan. Hän on muuttanut koko koulun toimintakulttuurin omalla toiminnallaan.

- Mari on avoin uusille ideoille eikä jätä niitä pöydälle pyöriteltäviksi, vaan reagoi niihin pohtimalla heti, miten ne saisi toimivaksi ja käytäntöön. Hän myös kuuntelee meitä työntekijöitä kaikessa ja luottaa meidän kykyihin, työkaverit kehuvat. 

Rehtorina hän korostaa usein sitä, kuinka yhdessä tekeminen on voimavara, joka säästää aikaa, hermoja ja antaa mahdollisuuden kehittää jotain täysin uutta. Työkaverit kokevat, että hän pitää huolta työntekijöiden hyvinvoinnista mm. aktiviteettien, pelien ja tapahtumien avulla, mutta myös jokapäiväisessä arjessa.

- Ennen kaikkea Mari kuuntelee, on aina paikalla ja kohtelee reilusti ja inhimillisesti kaikkia, jotka hänet kohtaavat. Kun hänen luoksensa menee, voi uskoa, että tulee kuulluksi, nähdyksi ja tuetuksi.

Roi henkilöstöjuhla 2023 _ Tarja Kuoksa.jpg

Virta-palkinto: Palvelualuepäällikkö Tarja Kuoksa

Rovaniemen kaupungissa varhaiskasvatusta luotsaavaa Tarja Kuoksaa hänen työkaverinsa luonnehtivat jatkuvan muutoksen johtajaksi, joka on taitava kuuntelija. - Tarja ei provosoi eikä provosoidu, vaan vaikeissakin asioissa on turvallinen, luotettava ja johdonmukainen päätöksentekijä. Hänellä on rauhallista energiaa ja hän käyttää uudistavaa ja kehittävää työotetta. Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen henkilöstön hyvinvointi ja jaksaminen on hänelle sydämen asia. - Tarja on varsinainen varhaiskasvatuksen rautarouva!

Roi henkilöstöjuhla 2023 Anu Kulmala .jpg


Loiste-palkinto: Hankintalakimies Anu Kulmala

Oikeudenmukainen, ammattitaitoinen, vastuuntuntoinen, ulospäin suuntautuva, tunnollinen ja ahkera. Siinä työkavereiden arvioita hankintalakimies Anu Kulmalasta. Hänen asennettaan kehutaan mielettömän hyväksi.

- Anu saa meidät työkaverit esimerkillään ja kohtaamisen taidoillaan oppimaan uutta ja toimimaan yhdessä rohkeasti. Hän ylittää helposti rajoja, toimii luovasti ja on valmis kokeilemaan myös uusia toimintatapoja. Huippupersoona, joka nostattaa tunnelmaa, yhteisöllisyyttä ja yhteisen tekemisen iloa!

Kiitosta Anu saa myös omintakeisesta tyylistääni ja mahtavasta huumorintajustaan.

- Inspiroiva ihminen ja paras mahdollinen työkaveri!

 

Loiste-palkinto: Lapin kamariorkesterin huilun äänenjohtaja Heli Haapala

Huilisti Heli Haapala on ollut kaupungilla töissä jo parikymmentä vuotta, vaikka on edelleen varsin nuori. Oman työtehtävänsä hän hoitaa ilolla ja aina muita kuunnellen: muiden huolet itsellään kantaen, auttaen ja ideoiden uusia tapoja ja pelkäämättä tarttua konkreettisiin töihin kirjoitushommista roudauksiin.

- Heliin voi aina luottaa eikä hän koskaan sano ei, kun pyytää apua. Lisäksi hän tuo kaupunkia esille jatkuvasti työyksikkönsä ulkopuolella. Hän ulottaa ammattitaitonsa paljon laajemman yleisön iloksi kuin kukaan vaatisi tehtävän. Heli myös lämmittää tilan hymyllään ja on silti jämäkkä oikeuksien ajaja. Erittäin hyvä työkaveri, kehuvat kollegat.

Loiste-palkinto: Lapin musiikkiopiston laulun lehtori ja vararehtori Julia Pihavainio

Julia Pihavainio on työkavereiden mukaan aina ystävällinen eikä puhu koskaan pahaa kenestäkään. Näin luonnehtii työyhteisö:

- Julia hymyilee ja kannustaa sekä tuo asiantuntemuksellaan ja osaamisellaan rauhaa työyhteisöön. Hän on diplomaattinen ja kaikille tasapuolinen.

Poikkeukselliset sosiaaliset taidot ja tilanteentajun omaavasta Juliasta hyötyy koko työyhteisö.

- Hän edistää omalla esimerkillään hyvää työyhteisökulttuuria ja kuuntelee muiden huolia esittäen ratkaisuja rauhallisesti ja rakentavasti.

Roi henkilöstöjuhla 2023 Pertti Onkalo.jpg

Loiste-palkinto: Kaupungingeodeetti Pertti Onkalo

Tässä Loiste-palkinnon ehdotuksessa kerrottiin, että Pertti Onkalo on mies, jota kehutaan aina - keskustelipa minkä tahansa sidosryhmän kanssa. Niin paikalliset yrittäjät kuin keskeiset toimijat kuten esimerkiksi Redu arvioivat, että hänen kanssaan on tavallista mukavampaa ja sujuvampaa tehdä yhteistyötä.

- Pertti kuuntelee sekä miettii aina asiakkaan ja sidosryhmien tarpeet, Hän pyrkii löytämään kaikkia osapuolia tyydyttävän toimintatavan ja aina kuntalaisten etu edellä. Siksi hän on Loiste-palkintonsa ansainnut!

Roi henkilöstöjuhla 2023 Päivi Pihlaja .jpg

Noste-palkinto: Varhaiskasvatuksen TVT-suunnittelija Päivi Pihlaja

Päivi Pihlaja on työtiiminsä mukaan osoittanut ennennäkemätöntä innovatiivisuutta kehittää varhaiskasvatuksen palvelua. Duracell-pupuksi nimitetty Päivi uskaltaa, onnistuu ja tekee kaikille kaikkialla hyviä tekoja.

- Päivi on auttanut koko tiimiämme uusien asioiden äärellä omalla innokkaalla ja aktiivisella otteella. Hän on aina läsnä ja saa erittäin paljon positiivista palautetta. Päivi on valmis auttamaan ja ryhtymään uusiin haasteisiin, työkaverit kuvailevat.

Muun muassa koko kaupunkia ilahduttavista joulukorttitempauksista ja tonttukaruselleista tunnettu tekijänainen myös uskaltaa, onnistuu ja tekee kaikille kaikkialla hyviä tekoja. Työkaverit kuvaavat häntä innovoijaksi, joka etsii ja luo koko ajan uutta.

- Positiivinen yhteen hiileen puhaltaja, joka tuo nostetta ja näkyvyyttä Rovaniemen varhaiskasvatukselle ympäri Suomen!

Noste-palkinto: Ounasvaaran lukion erityisopettaja Tiina Pesola

Työkavereiden mielestä Noste-palkinnon ansainnut Tiina Pesola välittää aidosti opiskelijoista ja puolustaa heitä kuin leijonaemo. Hän antaa sisäisen hehkunsa näkyä työpaikalla vuodesta toiseen sekä antaa aina kaikkensa taistellen sen puolesta minkä näkee oikeaksi.

- Kenelläkään muulla ei ole yhtä hyvää tuntemusta koulumme opiskelijoista, työtiimi kehuu.

Aito ja helposti lähestyttävä erityisopettaja varmistaa, että jokainen tukea tarvitseva tulee kohdatuksi sekä kehittää jatkuvasti menetelmiä opiskelijoiden tueksi. Työkaverit arvostavat myös sitä, että hän keskustelee kollegoiden kanssa rakentavasti ja tarjoaa apuaan.

- Tiina on tehnyt kahdessa vuodessa oikeastaan itsensä korvaamattomaksi, työkaverit kiteyttävät.

Omalla valovoimaisuudellaan sekä elämän kokemuksellaan Tiina on ottanut käyttöön yhteisopettajuuden lukio-opetuksessa, kehittänyt sitä edelleen sekä lämmittänyt opettajien sydämet mukaan asialle. Tiina on yhteisöllisyyden kantavia voimia.

Noste-palkinto: Lastenhoitaja Valtteri Yritys

Varhaiskasvatuksen lastenhoitajana Käpymetsän päiväkodissa työskentelevä Valtteri Yritys on tullut tiimiin avoimin mielin ja ottanut heti oman paikkansa rohkeasti.

- Valtteri tarttuu toimeen, ehdottaa ideoita ja toimii lasten kanssa jämäkästi, idearikkaasti, huomoiden yksilöllisyyden ja sydämellisyyden. Hän on aidosti läsnä niin työkavereille kuin asiakkaille, työkaverit kehuvat.

Työtiimissä hän pohtii avoimesti ammatilliseen kasvuun ja kehittymiseen liittyviä asioita ja on valmis menemään rohkeasti myös omalle epämukavuusalueelleen.

- Valtteri tuo läsnäolollaan paljon hyvää niin tiimiin kuin työyhteisöömme. Hän ottaa muut huomioon ja omaa upean, kehittävän työotteen toisia kunnioittaen. On hienoa, että hän toteuttaa myös luovuuttaan moninaisesti työn arjessa ajatellen oppimisympäristöä sekä työrauhaa.

Palkitsemiskriteerit perustuvat arktisen pääkaupungin brändiin, jonka tavoitteena on luoda Rovaniemelle virtaa, loistetta ja nostetta. LUE LISÄÄ: https://brand.rovaniemi.fi/

PALKITTUJEN KUVAT: Samu Rötkönen