Rovaniemen keskusta-alueella jäälle meneminen on hengenvaarallista

Julkaistu 30.11.2022 8:52

Jos jäällä havaitsee ihmisen, häntä tulee kehottaa välittömästi poistumaan rannan suuntaan.

jokijäätyy.jpg
Joessa oli marraskuun viimeisenä päivänä laaja sula.
Rovaniemen kaupunki ja Lapin pelastuslaitos varoittavat kuntalaisia heikoista jäistä erityisesti Rovaniemen kaupungin keskusta-alueella. 

Kemijoen jäällä on havaittu ihmisiä muun muassa Koskikadun päässä ravintola Pohjanhovin kohdalla, vaikka joen jäätilanne on heikko ja jäälle meneminen voi johtaa hengenvaaraan. 

“Jos jäällä havaitsee ihmisen, häntä tulee kehottaa välittömästi poistumaan rannan suuntaan”, sanoo turvallisuuskouluttaja Riku Mäenpää Lapin pelastuslaitokselta. 

Myös kaupungin keskustan ulkopuolella jäätilanne voi olla hyvinkin heikko, koska riittävän kovia pakkasia ei ole ollut pitkällä aikavälillä.

Rovaniemen kaupunki alkoi tiistaina 29.11. asentaa sulkuaitoja hotelli Pohjanhovin kohdalta alavirran suuntaan. Sulkuaidoissa varoitetaan heikoista jäistä useilla kielillä. Myös Konttisen kesäteatterin kohdalle laitetaan esteaidat, etteivät pulkkailijat pääse laskemaan jäälle. 

Safariyritykset alkavat keskiviikkona 30.11. rakentaa lumivallia Pohjanhovin kohdalta ylävirtaan ohi Jätkänkynttilän sillan. Tarkoitus on estää kelkkailijoita ajautumasta liian lähelle rantaa.

Visit Rovaniemi tiedottaa heikoista jäistä matkailijoita. 
 

Jaa sivu