Rovaniemen kulttuuritalojen katsomoiden yleisömäärää nostetaan – 75 prosenttia paikoista voidaan täyttää

Julkaistu 21.9.2021 14:15

Korundin_sali_2.jpg
Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui 21.9. keskustelemaan Rovaniemen koronatilanteesta. 

Häiriötilanteen johtoryhmä linjasi, että Korundin salin ja Lappia-talon yleisömäärää voidaan nostaa siten, että täyttöaste on 75 prosenttia. Näiden kulttuuritalojen konsertti- ja teatterikatsomoiden yleisöpaikoista voidaan siis jatkossa täyttää kolme neljäsosaa. Maskisuositus sekä muut yleisötapahtuman järjestämistä koskevat hygieniaohjeet pysyvät edelleen voimassa. Ennen ja jälkeen tilaisuuden sekä väliajan aikana tulee huolehtia siitä, ettei synny ruuhkia. 

Linjaus yleisömäärän nostamisesta perustuu sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeessään 19.8. esittämään arvioon koronatartuntojen leviämisen kannalta pieniriskisistä tapahtumista. Näitä ovat tilaisuudet, joissa on muun muassa väljästi sijoitetut, numeroidut paikat ja joissa ei laajasti liikuta esityksen aikana. Häiriötilanteen johtoryhmä totesi, että tämänhetkisen perusvaiheen koronavirustilanteen perusteella Rovaniemen kulttuuritalojen teatteri- ja konserttiesitysten yleisömäärää voidaan nostaa. 

Aluehallintovirasto ei rajoita erikseen yleisötilaisuuksien osallistujamääriä. 

Kaupunki tiedottaa jatkossa yli 50 hengen altistumistapauksista

Häiriötilanteen johtoryhmä linjasi lisäksi, että kaupunki tiedottaa jatkossa erikseen vain sellaisista altistumistapauksista, joissa altistuneita henkilöitä on yli 50. 

Kaikissa Rovaniemellä todetuissa koronatartuntatapauksissa altistuneita jäljitetään edelleen normaalin käytännön mukaisesti. Altistuneisiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä, annetaan ohjeet ja mahdolliset karanteenimääräykset. 
 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia