Rovaniemen liikennepuistolla vilkas kesä: Kaikille avoimet loma-ajan aktiviteetit vetivät yli 5000 kävijää

Julkaistu 12.9.2022 8:00

Liikennepuisto on noussut yhdeksi rovaniemeläisten perheiden ja koululaisten kesäloma-ajan suosikkiaktiviteeteista. Kaikille avoin, maksuton ja turvallinen puisto houkuttelee pääasiassa päiväkoti- ja alakouluikäisiä lapsia vanhempineen ja isovanhempineen, mutta yhä useampi matkailijakin on löytänyt puistoon. Kävijöitä liikennepuistossa oli 41 toimintapäivän aikana ennätykselliset 5271.

poliisi.jpg
Joka perjantai liikennepuistossa järjestettiin jokin tapahtuma. Muun muassa poliisi esitteli toimintaansa ja kalustoaan.
- Yhdessä tekemisen ilo ja liikkumisen riemu välittyivät kesäkävijöistämme vahvasti ja erityisen hienoa on, että saamme perheet liikkumaan yhdessä vauvasta vaariin. Kävijöiltä tuli erityiskiitosta siitä, että toiminta on kaikille avointa ja ilmaista. Moni harmitteli sitäkin, että niin harva paikkakuntalainen vielä tietää liikennepuistosta, kertoo nuorisotoiminnan koordinaattori Rauno Savela Rovaniemen kaupungilta.

Liikennepuisto tarjoaa perheille sekä kesälomaileville koululaisille turvallisen ja viihtyisän paikan ulkoilla mielekkään toiminnan parissa. Kesällä 2022 Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut järjesti liikennepuistossa toimintaa arkipäivisin 7.6.-3.8. välisenä aikana aurinkoisten kelien suosiessa kävijöitä. Muutaman sadepäivän aikana liikennepuisto oli suljettu, mutta silloinkin järjestettiin liikunnallista toimintaa viereisen Korkalovaaran koulun liikuntasalissa.

Polkuautoja ja liikennekouluja

Perinteisenä ja olennaisena osana liikennepuiston toimintaa oli kävijöiden mahdollisuus ajaa polkuautoilla ja osallistua liikennekasvatustuokioihin.

- Lapset oppivat päivittäin järjestettyjen liikennekoulujen kautta liikennesääntöjä ja saivat hyvin suoritetun liikennekoulun päätteeksi ajokortin. Polkuautoilumahdollisuus pystyttiin nyt tarjoamaan myös entistä pienemmille lapsille, kun käytössä oli uusia pienempiä polkuautoja. Tämä oli tarpeellinen kalustopäivitys, sillä myös lähialueen päiväkodit vierailivat paljon liikennepuistossa, Savela kertoo.

kollaasi.jpg

Uutena aktiviteettina kesällä 2022 toimintaperjantait. Joka perjantai liikennepuistossa järjestettiin jokin tapahtuma. Vapaapalokunta ja poliisi esittelivät toimintaansa ja kalustoaan, Lapin urheiluopiston nuoriso- ja yhteisöopiskelijat järjestivät toimintapäivän sekä huskykoirat kävivät ilahduttamassa kävijöitä. Myös Kolme Varista lastenmusiikkiyhtye konsertoi puistossa. Keppihevosharrastajat saivat ohjausta ja mahdollisuuden tuunata kädentaitopajassa omia keppihevosiaan. Myös oikeisiin poneihin pääsi tutustumaan sekä kokeilemaan poniratsastusta. Perinteisiä lajeja, kuten jalkapalloa, vesisotaa ja muita pihapelejä pelattiin ahkerasti.

Ohjaajina liikennepuistossa toimivat Rovaniemen kaupungin nuorisopalveluiden nuoriso-ohjaajat, REDU:n nuoriso- ja yhteisöalan opiskelijat sekä kaupungin kesätyöntekijät. Liikennepuiston aukioloaikoina kävijöitä palveli läpi kesän 4H nuorten yrittäjien kesäkioski, josta kävijöillä oli mahdollisuus ostaa edullisesti virvokkeita ja pientä purtavaa.

- Liikennepuistotoiminta oli jälleen kerran muistutus siitä, miten eri toimijoiden välisellä onnistuneella yhteistyöllä saadaan aikaan paljon hyvää. Puiston toimintaa, alueen viihtyvyyttä ja vetovoimaisuutta sekä markkinointia parantamalla saamme ylläpidettyä ja kehitettyä yhdessä tärkeää ja tarpeellista toimintaa myös tulevaisuudessa, Rauno Savela pohtii.

Nähdään taas ensi kesänä Rovaniemen liikennepuistossa!

polkuautot.jpg