Etusivun uutislista

Rovaniemen maskisuositus laajenee korkeakouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin

Julkaistu 29.10.2020 16:27

Vahva suositus koskee sekä henkilökuntaa että opiskelijoita, ja se on voimassa neljä viikkoa.

maskit.jpg

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui 29.10. käsittelemään koronatilannetta ja sen vaikutusta kaupungin palveluihin.

Tällä viikolla Rovaniemellä on todettu 11 uutta koronatapausta, joista kuuden kohdalla tapauksia ei ole voitu jäljittää aiempiin tartuntaketjuihin. Rovaniemi lähenee kiihtymisvaihetta ja kaupunki varautuu siihen, että kiihtymisvaiheen kriteerit voivat täyttyä ensi viikolla.

Johtoryhmä päätti, että kuntalaisille aiemmin annettu maskisuositus laajennetaan koskemaan myös korkeakouluja ja toisen asteen oppilaitoksia eli lukioita ja ammatti-oppilaitoksia. Vahva suositus koskee sekä henkilökuntaa että opiskelijoita. Työnantaja hankkii tarvittavat maskit oppilaitoksilla työskenteleville. Oppilaitoksia koskeva maskisuositus on voimassa neljä viikkoa. Jatkosta tiedotetaan myöhemmin. 

Lisäksi kuntalaisia koskeva maskisuositus on edelleen voimassa kaikissa julkisissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei voida pitää. Maskia suositellaan käytettäväksi joukkoliikenteen lisäksi muun muassa kaupoissa, kauppakeskuksissa, kirjastoissa, virastoissa, teattereissa, museoissa ja ravintoloissa. 

Kuntalaisten, mukaan lukien opiskelijat, odotetaan hankkivan maskit pääsääntöisesti itse, mutta kunta jakaa kasvomaskeja vähävaraisille. Maskeja jaetaan Rovaniemen keskustassa Kansalaistalolla (Rovakatu 23) maanantaisin ja perjantaisin klo 10–11.30 ruokajakelun yhteydessä sekä torstaisin klo 15–16.30. Lisäksi maskeja jaetaan kylillä.

Kylien jakelupaikat ja -ajat

 

Väinämöisen päiväkodilla uusi tartunta

Rovaniemen kaupungin Väinämöisen päiväkodin työntekijällä on todettu koronatartunta 29.10.2020. Työntekijä on ollut työssä viimeksi 26.10.  Altistuneeksi katsotaan tuolloin paikalla olleet 84 lasta ja 28 työntekijää. Altistuneet asetetaan 10 päivää kestävään karanteeniin viimeisestä altistumishetkestä lukien. Karanteeni kestää 5.11.2020 saakka. Osalla lapsista karanteeni päättyy jo 2.11. 

Todettu tartunta on toinen kyseisessä päiväkodissa. Aiempi tartunta todettiin 28.10. 

Rovaniemen koronajäljitys soittaa jokaiselle altistuneelle ja altistuneen lapsen vanhemmalle sekä antaa tarkemmat ohjeet karanteeniin asettamisesta. 

Oireettomana ei tule hakeutua koronatestiin, ellei sitä erikseen suositella terveydenhuollon toimesta. Jos koronavirukseen viittaavia oireita ilmenee, sekä lasten että aikuisten tulee hakeutua testiin matalalla kynnyksellä.

Kaupunki ei peri varhaiskasvatusmaksuja niiltä, jotka järjestävät lasten hoidon omatoimisesti tai jäävät kotiin karanteenin vuoksi. Päiväkoti tiedottaa huoltajia asiasta TietoEdun kautta.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita