Rovaniemen maskisuositusta päivitetty – oman harkinnan merkitys kasvaa

Julkaistu 21.4.2022 9:29

Sosiaali- ja terveydenhuollossa asioitaessa suositellaan edelleen käyttämään kasvomaskia potilaiden, asiakkaiden ja henkilökunnan suojaamiseksi.

maskit.jpg

Rovaniemen kaupunki on päivittänyt kasvomaskisuositustaan sen jälkeen, kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitos päivitti omaa suositustaan. 

Sosiaali- ja terveydenhuollossa asioitaessa suositellaan edelleen käyttämään kasvomaskia potilaiden, asiakkaiden ja henkilökunnan suojaamiseksi. 

Muutoin Rovaniemen kaupunki suosittelee noudattamaan THL:n suositusta, joka kehottaa käyttämään kasvomaskia oman harkinnan mukaan. Kasvomaski estää pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kun käytät kasvomaskia, suojaat muita tartunnalta. 

Suosittelemme, että käytät maskia edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, jos 

  • hakeudut koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin
  • sinulla on hengitystieinfektion oireita, mutta sinun on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella
  • tiedät altistuneesi koronavirukselle, esimerkiksi perheessäsi on todettu tartunta, mutta et voi välttää kodin ulkopuolisia lähikontakteja.

Maski suojaa maskityypistä riippuen jonkin verran myös kantajaansa.  Vaikka rokotukset suojaavat erinomaisesti vakavalta taudilta, voit yhä saada tartunnan.

Erityisesti rokottamattomien 12 vuotta täyttäneiden sekä kaikkien, joilla on riski saada vakava koronatauti, kannattaa harkita sellaisen maskin käyttöä, joka suojaa myös kantajaansa tehokkaasti. Riskiryhmiin kuuluvan kannattaa harkita maskin käyttöä, vaikka hän olisi täysin rokotettukin.

Ulkona tartunnan riski on hyvin pieni, ellei henkilö oleskele pitkään kovassa tungoksessa.


 

Jaa sivu